Slīpmašīnas: ar ko tās atšķirās profesionālās no parastām?

Dzīvo gudri! 24.maijs 2023
 
Publicitātes foto
Portāls nra.lv
 
Sākoties siltākam laikam cilvēki bieži vien vēlas ne tikai mainīt savu izskatu un ienest jaunas vēsmas savā garderobē, bet atsvaidzināt vai remontēt arī savu dzīvojamo telpu. Viens no darba rīkiem, kam būtu jābūt Jūsu mājās, ja vēlaties pašrocīgi veikt remontdarbus, ir slīpmašīna. Kas ir slīpmašīna un kādus darbus ar to var paveikt, ieskicēsim šajā rakstā.

Slīpmašīna pēc būtības ir ļoti universāls darba rīks, kas var noderēt dažādiem darbiem. Slīpmašīnas nav paredzētas tikai cietā materiāla, piemēram, koka apstrādei. Ir arī tādas slīpmašīnas, ar kurām varat apstrādāt metālu, keramiku, stiklu, plastmasu vai pat akmeni, pirms darbošanās nomainot slīpmašīnas uzgali.

Izmērs un jauda ir tas, kas primāti būtu jāņem vērā iegādājoties slīpmašīnu. To veidi ir dažādi, piemēram, vibrācijas slīpmašīnas, elektriskās slīpmašīnas, lineārās slīpmašīnas, akumulatora u.c.

Leņķa jeb stūra slīpmašīnā ir darba rīks, kam būtu jābūt katrā saimniecībā, ja vēlaties veikt dažādus darbus paša spēkiem, nemeklējot meistara palīdzību. Ar leņķa slīpmašīnas palīdzību varēsiet nolīdzināt gandrīz jebkādā veida virsmu, tajā skaitā arī ieapaļu virsmu. Mājas saimniecības vajadzībām varat atrast ļoti izdevīgu un demokrātiskas cenas leņķa slīpmašīnu. Tieši šī veida slīpmašīnas arī ir pieejamas visplašākajā klāstā, jo tās jau ļoti ilgu laiku ir pieprasītāko preču saraksta augšgalā. Nomainot leņķa slīpmāšīnas uzgali un uzliekot griešanas disku, varēsiet šo iekārtu izmantot arī griešanai.

Paturpinot runāt par minētajām slīpmašīnām un to pielietojumu. Vibrācijas slīpmašīnas tiek izmantotas kokapstrādes jomā. To var izmantot arī citiem darbiem, mainot uzgali, bet tomēr darbiem ar koku tā būs vispiemērotākā. Ar šādu slīpmašīnu var iegūt līdzenu un perfektu spīdumu, kas koka virsmu padarīs daudz pievilcīgāku.

Linērā slīpmašīna izceļas ar to, ka to ir ļoti ērti manevrēt. Lineārās slīpmašīnas korpuss ir ļoti viegls, tāpēc arī to ir parocīgi turēt rokās un darboties arī ilgāku laiku, jo rokas nenogurs. Lineāro slīpmašīnu ir jāiegādajas tad, ja Jums ir jāstrādā ar nelīdzenām virsmām vai nepieciešama ļoti augsta precizitāte.

Pirms slīpmašīnas iegādes, novērtējiet kāda ir slīpmašīnas jauda. Jo lielāks ir slīpmašīnas jaudas rādītājs, jo lielāka būs slīpmašīnas veiktspēja. Mājas, ikdienas un saimniecības vajadzībām pietiks ar jaudu līdz 1 kW. Profesionālām slīpmašīnām noteikti būs krietni vien lielāka jauda.

Slīpmašīnai var būt dažādas papildfunkcijas, piemēram, ātruma regulēšana, kas ļaus Jums pielāgoties darba specifikai. Jo noteikti izmantosiet dažādu slīpmašīnas ātrumu, ja strādāsiet ar jau pulētu virsmu vai veiksiet pirmreizējo pulēšanu. Nevar noliegt, ka darbs ar slīpmašīnu var radīt daudz netīrumu, tāpēc ir vērtīgi iegādāties slīpmašīnu, kurai ir putekļu savākšanas sistēma.

Mirka slīpmašīnas un citi Mirka instrumenti plašā klāstā ir pieejami e-veikalā 220.lv, kas ir ērts un praktisks iepirkšanās veids, ja vēlaties ietaupīt savu laiku un nestaigāt no viena veikala uz otru, bet visu iegādāties vienā vietā. Interneta veikals 220.lv saviem pircējiem piedāvā ne tikai plašu preču sortimentu, bet arī ērtu un ātru piegādi uz jebkuru vietu Latvijā, izmantojot pakomātu vai kurjera starpniecību. Neatlieciet instrumentu un dažādu darba rīku iegādi uz laiku, kad sāksies vasaras darbu duna, jo tad jau būs jāķeras pie ieplānotajiem darbiem un būs lieliski, ja Jūsu jaunā slīpmašīna jau būs pie Jums. Lai izdodas vasarā gan atpūsties, gan izmantojot kvalitatīvus instrumentus no e-veikala 220.lv labi pastrādāt.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija