Nepieciešams:
- vazelīns;
- mandeles (150 g).
Vispirms bļodiņā ieber mandeles, taču ne visu paciņas saturu. Tad tām pārlej pāri verdošu ūdeni.
Mandeles ūdenī patur pāris minūtes un pēc tam noloba to ārējo apvalku.
Kad tas izdarīts, tās sasmalcina.
Tad mandeles ber uzkarsētā pannā un cep līdz tās kļūst ogļu melnas.
Tālāk tās kārtīgi saspaida. Jāpierauga, lai masa būtu viendabīga.
Bļodiņu liek karstā ūdens peldē un masai pievieno vazelīnu - pusi ēdamkarotes. Visu kārtīgi sajauc.
Nepieciešams mazs trauciņš, kurā ievietot iegūto masu. Pēc tam to uz divām minūtēm jāieliek saldētāvā. Skropstu tuša ir gatava lietošanai!
Patiesi, iegūtās masas konsistence ir līdzīga veikalā nopērkamajām skropstu tušām.
Komentē