Eksperiments: kā mājās pagatavot tēju, kas samazina apetīti

Eksperiments 8.februāris 2020
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Kāda blogere internetā raksta, ka viņai esot gluži vai brīnumrecepte - tēja, kas samazina apetīti un paātrina vielmaiņu. Pārbaudām, cik efektīva ir tēja, kas "atslēdz" apetīti.
Kā raksta blogere, tējas recepti sastādīja kāda viņas paziņa, balstoties uz savām zināšanām par ārstniecības augiem un garšvielām.

Galvenā tējas īpašība esot, ka tā samazina apetīti.

Mēģinām pagatvot tēju mājas apstākļos.

Sastāvdaļas 1 tējas tasei: 250 ml ūdens, pustējkarote ingvera, 1 lauru lapa, 1/4 tējkarotes ķimeņu sēklu, 1/4 tējkarotes kanēļa.

nra

Pagatavošana: ingveru sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos, pievieno pārējās sastāvdaļas un aplej ar verdošu ūdeni. Ļauj tējai ievilkties 15 - 30 minūtes.

nra

Secinājums: Dzēriens pēc garšas atgādina vienkārši karstu kanēļūdeni (pārējās sastāvdaļas nav jūtamas), tāpēc var teikt, ka tas ir baudāms. Vai tēja samazina ēstgribu? Jā, pēc tējas izdzeršanas ēst kādu laiku negribējās, BET nav skaidrs, vai tas ir tāpēc, ka minētās sastāvdaļas iedarbojās tieši tā, kā tām bija jāiedarbojas, vai tāpēc, ka kuņģis tika piepildīts ar šķidrumu (ne velti taču iesaka - ja gribi ēst, iedzer glāzi ūdens).

nra

Blogere gan piebilst, ka tēju var dzert neierobežotā daudzumā un jo īpaši vakaros, kad cilvēkam ir vieslielākā kāre apēst ko neveselīgu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija