EKSPERIMENTS: neparastais ziepju mākonis

Eksperiments 26.aprīlis 2020
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Šobrīd ziepes ir viens no svarīgākajiem higiēnas elementiem, taču to lietošanu var padarīt arī nedaudz interesantāku. Interneta dzīlēs uzietais ziepju "pārvēršanas" triks iedvesmoja izmēģināt tās pārvērst mazliet neparastākā formā, kas īpaši varētu patikt bērniem. Skat, kas no tā iznāca.

Internetā uzietajā video bija norādīts, ka uzsildot ziepes mikroviļņu krāsnī, tās kūstot putosies, veidojot interesantu ziepju putu mākoni.

Viss kas nepieciešams - ziepes (ieteicams baltas un pēc iespējas ar mazāk dažādiem piemaisījumiem) un mikroviļņu krāsns.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien ziepes ielikt mikroviļņu krāsnī un vērot, kad tās būs pārvērtušās putās. Internetā atrodamajā klipā ziepes vienkārši ieliktas mikroviļņu krāsnī bez paliktņa, taču, lai neradītu lieku nekārtību un mikroviļņu krāsni varētu izmantot arī nākotnē, ziepes liku uz šķīvja.

Lifehacks.lv

Kad redzams, ka ziepes ir izkusušas un pārvērtušās nelielās putās, tās jāizņem no mikroviļņu krāsns. Uzmanīgi, jo ziepes un šķīvis būs ļoti karsti, tāpēc jāļauj tiem nedaudz atdzist.

Jāteic, ka noskatītajā videoklipā ziepes uzreiz veidoja mākoni, taču eksperimenta gaitā gan ziepas vairāk saplaka, tāpēc tās ar dakšas palīdzību bija nedaudz jāsakasa kaudzītē.

Lifehacks.lv

Novieto ziepju mākoni blakus izlietnei un tagad ikreiz, kad vēlies nomazgāt rokas, atliek vien nolauzt nelielu ziepju gabaliņu, tā izvairoties no visa ziepju gabala viļāšanas rokās.

Lifehacks.lv

SECINĀJUMI

  • lai gan process un arī rezultāts nav tik vizuāli skaists kā video, šādi ziepes ir ērtāk lietot mazgāšanas procesā;
  • šādi zipeju putas īpaši maigas, padarot roku mazgāšanas procesu patīkamāku;
  • šis ir interesants veids, kā padarīt roku mazgāšanu nedaudz aizraujošāku bērniem.

IETEIKUMI

  • kūstot, ziepes rada spēcīgu smaku, tāpēc, ja izlem tās pārvērst putu mākonī, virtuves logu turi atvērtu un arī mikroviļņu krāsni kādu laiku atstāj vaļā;
  • var izmantot dažādu krāsu ziepes, taču baltās paspilgtinās mākoņa efektu.

Lifehacks.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija