Pilsētnieku "ātrie" mājas tomāti želejā

Eksperiments 29.augusts 2020
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Tiem kam ir savi dārzi, kuros aug tomāti, šobrīd aktīvi ķērušies klāt ziemas krājumu gatavošanai. Arī mūsmājās šis process ir sācies. Tā kā esam tomēr daļēji "pilsētnieki", tad izmēģinājām ašo tomātu želejā recepti, kas neaizņem pārlieku daudz laika un neliks raizēties par visu sastāvdaļu sadabūšanu.
Vajadzēs - stikla burkas, gurķus, tomātus, sīpolus, garšvielu maisījumu marinādei, želatīnu, ūdeni, etiķi, cukuru, sāli (daudzumi aprakstīti procesā).

Vispirms sagatavojam burkas, tās izkarsējot. Salasītos gurķus un tomātus nomazgā. Gurķus un sīpolus sagriež šķēlēs. Tā kā izmantojām plūmju tomātus, nolēmām tos negriezt.

Lifehacks

Vispirms burkās iepilda garšvielas. Ātrajam variantam izmantojam veikalā nopērkamās garšvielas konservēšanai, kurās ietilpst dilles, sinepes, estragons, melnie pipari, smaržīgie pipari, burkāni, sīpoli, lauru lapas. Garšvielas liek proporcijā 1 ēdamkarote garšvielu uz 1 litra burku.

Protams, ja mājās ir liels dārzs, kurā atrodamas nepieciešamās garšvielas, tā būs vēl labāka izvēle, taču pilsētniekiem lieliski noderēs veikalā nopērkamā garšviela.

Lifehacks

Tad burkās iepilda sagrieztos dārzeņus - gurķus, sīpolus un tomātus (šajā gadījumā tie gan bija veseli). Dārzeņus burkās liek kārtām.

Lifehacks

Lifehacks

Lifehacks

Lifehacks

Kad burka piepildīta, tai pievieno želatīnu. Uz viena litra burku pievieno 1,5 vai 2 tējkarotes želatīna.

Lifehacks

Tad litru verdoša ūdens sajauc ar divām ēdamkarotēm sāls un vienu ēdamkaroti cukura. Ūdenim pievieno 12 ēdamkarotes etiķa. Visu izmaisa ar karoti un lej burkās līdz pat augšai.

Lifehacks

Lifehacks

Laiks pasterizēšanai. Katla dibenu izklāj ar trauku dvieli un piepilda ar ūdeni, lai tas sniegtos līdz vietai, kur sākas burkas sašaurinājuma vieta pirms vāka. Katlā ievieto burkas un karsē līdz gurķi maina krāsu.

Tad ņem burkas ārā no katla un ciešāk pieskrūvē to vākus. Burkas liek atdzesēties. Kad burkas atdzisušas, tās ievietojam ledusskapī.

Lifehacks

Labu apetīti!

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija