Īpašs atslēgu piekariņš Valentīna dienai no karstās līmes

Eksperiments 13.februāris 2021
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
Valentīna dienu var svinēt, var nesvinēt, bet rokdarbiem nodoties vienmēr ir vērts. Nolēmām pamēģināt ar karstās līmes palīdzību izveidot sirds formas atslēgu piekariņu, jo tomēr 14. februāris jau tepat. Taču šo tehniku var izmantot arī citu formu atslēgu piekariņu vai vienkārši dekoru izgatavošanai.

Uzreiz gan jāsaka, ka internetā redzēto DIY ("do it yourself" jeb paša radīts) process šādu piekariņu izveidošanai šķita daudz vienkāršāks nekā dzīvē. Eksperimenta gaitā bija nepieciešami trīs mēģinājumi, lai iegūtu vēlamo piekariņa formu.

Vajadzēs: karstās līmes pistoli un līmi, cepampapīru vai foliju, zīmuli, šķēres, krāsu baloniņu vai jebkura cita veida krāsas pēc izvēles, asu nazi.

Tā kā nešķita, ka ar roku iespējams tik labi pārvaldīt līmes pistoli, lai bez parauga uz folija uzzīmētu sirdi, kā tas bieži bija parādīts internetā atrodamajos video, uz cepampapīra ar zīmuļa un šķēru palīdzību uzzīmeju sirds formu.

Lifehacks

Šāda zīmēšanas tehnika palīdzēs arī citreiz, kad nepieciešams ātri uzzīmēt sirdi. Noliec uz papīra šķēres un ar zīmuli apvelc to rokturus. Noņem šķēres un savieno pārrautās līnijas. Galā izveidosies sirds forma.

Lifehacks

Tad formu aizpilda ar karstās līmes palīdzību, taču to klājot jābūt uzmanīgam. Vispirms karsto līmi uzklāj uzzīmētās sirds malām un tikai tad aizpildi tās vidu. Piekariņa "biezums" būs atkarīgs no līmes daudzuma.

Lifehacks

Šeit gan jāatceras, ka karstā līme plūst, tāpēc iesaku vispirms mazliet pagaidīt, kad malas nožūst un tad aizpildīt vidu. Taču arī tad uzmanīgi jāskatās, vai izdodas to uzklāt vienmērīgi.

Eksperimenta laikā no trim sirdīm, tikai vienu izdevās radīt ar gludu virsmu.

Lifehacks

Lifehacks

Kad līme atdzisusi un sakaltusi, to viegli iespējams noņemt no papīra. Pēc tam ar aso nazi pielabo sirds formu, nogriežot liekos līmes izciļņus.

Visbeidzot, atliek piekariņu nokrāsot un piestiprināt atslēgai. Eksperimenta gaitā izmantots sudraba krāsas baloniņš, ar kuru sirdis nopūstas. Tad ar mazo šķērīšu palīdzību tajā izveidots caurums, kurā ievērts atslēgas metāla riņķis.

Lifehacks

Nelīdzenās virmas sirds formas piekariņš veidoja reljefu.

Lifehacks

Secinājumi: Lai gan rezultāts neizdevās gluži kā iecerēts, šī nav slikta ideja dažādu formas atslēgas piekariņu veidošanai, piemēram, kopā ar bērniem. Process nav sarežģīts un ir pietiekami interesants.

Piezīme: Paraugos šādas sirdis bija ar asā naža palīdzību centrā pārgrieztas zig-zag formā uz pusēm, radot divus savienojamus piekariņus, taču eksperimenta gaitā tika konstatēts, ka to izdarīt, lai būtu vizuāli pievilcīgs rezultāts, ir ļoti grūti, teju neiespējami un beigās viena šāda sirds tika sabojāta.

Ieteikums: Kamēr līme vēl nav atdzisusi, piekariņu var nobērt ar spīdumiem krāsošanas vietā. Tāpat karstas līmes pistolē var izmantot krāsainu līmi.

Lifehacks

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija