Eksperiments; neticami garda saldā rulete, kas nekaitēs figūrai

Eksperiments 20.februāris 2021
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Gatavojoties pavasarim (un vasarai), bieži vien cītīgāk sākam sekot līdzi tam, ko ēdam, lai silto laiku sagaidītu lieliskā formā. Taču lieliska forma nenozīmē atteikšanos no kūkām.

Ir daudz dažādu veselīgo kūku receptes un šoreiz nolēmām izmēģināt grāmatu "Zelta sastāvdaļa" autores Paulas Freimanes saldās ruletes recepti.

Nepieciešams: četras olas, 90 grami rīsu vai kādi citi milti, tējkarote cepamā pulvera, pildījumam - ievārījums, biezpiens, krēmsiers, stēvijas pulveris.

Pagatavošanas gaita:

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un abus saputo, pakāpeniski pievienojot stēvijas pulveri. Saputotos dzeltenumus uzmanīgi un nepārmaisot iecilā pie baltumiem. Pievieno miltus, cepamo pulveri. Galvenais - nepārmaisīt. Izveidoto masu izklāj uz cepampapīra un cep cepeškrāsnī (175 grādi), aptuevni 10 minūtes. Pēc tam vēl silto biskvītu uzliek uz cita cepampapīra, to sarullē un ļauj atdzist sarullētā veidā. Kad biskvīts atdzisis, to pilda ar krēmu, biezpienu, ievārījumu. Atkal sarullē un ieliek ledusskapī uz četrām stundām.

nra

nra

nra

nra

nra

nra

Secinājums: Ruletes pagatavošanā eksperimentā izmantoti pilngraudu auzu milti, kuri tika iegūti, samaļot auzu pārslas. Nebūt ne sliktāki par rīsu miltiem. Arī tiem, kam negaršo auzu pārslas, der zināt, ka to garša ruletē nav jūtama. Ruletes garšu lielākoties veido pildījums - eksperimenta gadījumā tas bija vaniļas krēms un zemeņu ievārījums ar stēviju. Kopumā jāteic, ka veselīga un ļoti garda (nu ļoti garda) kūka.

Lai labi garšo!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija