EKSPERIMENTS: Kā pagatavot popkornu, ja mājās nav mikroviļņu krāsns?

Eksperiments 27.marts 2021
 
pexcels.com
Anete Ošleja
 
Brīvdienu vakars, filma un popkorna bļoda klēpī izklausās pēc labas un mierīgas atpūtas pēc steidzīgas nedēļas. Tomēr, kā pagatavot gardu popkornu, ja mājās nav mikroviļņu krāsns?

Lai nebūtu veikalā jāiegādājas jau pagatavots popkorns, nolēmu to izcept pati. Tā, kā iepriekš to nebiju darījusi bez mirkroviļņu krāsns palīdzības, izmēģināju divas atšķirīgas tehnikas, lai uzzinātu, kā visātrāk, vislabāk un garšīgāk pagatavot popkornu!

Veikalā iegādājos diva veida popkornus - paciņu ar kukurūzas graudiem un popkorna paciņu, kur kukurūzas graudiņi ir iekšā papīra turzā.

Lifehacks.lv

Eksperimenta gaita: Kukurūzas graudiņus, kuri atrodas papīra turzā, izlēmu cept elektriskajā cepeškrāsnī. Iestatīju krāsni uz 200 grādiem, 15 minūtēm un tā, lai tas tiek karsēts gan no augšpuses, gan apakšpuses.

Aptuveni pēc divām minūtēm bija dzirdami pirmie "paukšķi". Popkorna paciņa mazliet piepūtās. Laikā, kad jau bija pagājušas 5 minūtes, nekāda skaņa vairs netika izdvesta, bet paciņa bija tikai mazliet pacēlusies. Pēc 10 minūtēm ik pa laikam bija dzirdams kāds "paukšķis", paciņa bija mazliet vairāk piepūtusies, taču tas arī viss. 15 minūtē nekas nebija mainījies, paciņa mazliet pacēlusies, "paukšķu" nav.

1. attēls - pēc krāsnī pavadītām 5. minūtem; 2. attēls - pēc krāsnī pavadītām 10 minūtēm; 3. attēls - pēc krāsnī pavadītām 15. minūtēm / Lifehacks.lv

Pēc šīm 15 minūtēm izņēmu paku laukā no krāsns. Novietojot to uz dēlīša manīju, ka iepriekš "pacēlusies" paciņa atkal sāk saplakt.

Lifehacks.lv

Izdomāju ielikt to atpakaļ krāsnī uz vēl 15 minūtēm.

Pa to laiku paralēli centos pagatavot kukurūzas graudiņus uz pannas. Uz pannas uzliku mazu svieta gabaliņu, atļāvu tam izkust. Pēc tam iebēru kukurūzas graudiņus un uzliku pannas vāku, kā to iepriekš biju atradusi interneta padomos.

1. attēls - izkausē sviestu uz pannas; 2. attēls - ieber popkorna graudiņus pannā; 3. attēls - uzliec vāku un seko līdzi procesam / Lifehacks.lv

Elektrīsko plīti ieslēdzu uz vidēju karstumu. Piemēram, manai elektriskajai plītij ir seši režīmi, popkornu cepu uz trešā režīma.

Jau pēc trīs minūtēm dzirdēju pirmos "paukšķus". Tā tas turpinājās visu laiku, kamēr arvien vairāki kukurūzas graudiņi pārvērtās par popkornu. Jāatzīst, ka šī metode ir ļoti laba, jo pagāja vien 8 minūtes, kad panna bija pilna un popkorns gatavs!

Lifehacks.lv

Tikmēr cepeškrāsnī turpināja sildīties popkorna paciņa. Pagāja nākamās 15 minūtes un nekas nebija mainījies. Paka mazliet piepūtas, taču izņemot ārā no krāsns saplaka. Popkorns krāsnī bija pavadījis jau 30 minūtes.

Atgriežot popkorna paku vaļā, varēja redzēt, ka pāris graudiņi ir pagatavojušies, taču lielākā daļa nebija mainījusi savu formu.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • ja tev mājās nav mikroviļņu krāsns, tad droši popkornu vari cept uz pannas;
  • izvairies cept popkorna paku elektriskajā cepeškrāsnī, jo tā tikai pazaudēsi laiku, bet popkorns nebūs pagatavojies;
  • iespējams, ka pie vainas tam, ka popkorns elektriskajā cepeškrāsnī neizcepās ir tas, kāda veida krāsns man ir. Varbūt gāzes cepeškrāsnī, cepot kukurūzas graudiņus, rezultāts būs citādāks;
  • cepot uz pannas popkornu ik pa laikam pakustini to, lai "izprāgušie" popkorna gabaliņi nepiedegtu laikā, kad pārējie vēl tikai veidojas;
  • lai padarīt popkornu garšīgāku vari cepšanas laikā, vai pēc tam pievienot klāt sāli, cukuru vai kādu citu garšvielu;
  • iespējams, ka cepot popkorna paciņu cepeškrāsnī uz lielākiem grādiem, vai ilgāku laiku rezultāts varētu būt cits. Tomēr pēc pusstundas manā gadījumā paka bija palikusi tumšā krāsā, tādējādi neatstāju to ilgāk krāsnī;
  • iespējams, ka cepot cepeškrāsnī popkorna graudiņus bez paciņas rezultāts varētu būt citādāks, taču tad ir jāsaskaras ar sekām - popkorns būs pa visu krāsni!

Izmēģini, kā tev izdosies pagatavot popkornu mājas apstākļos bez mikroviļņu krāsns! Lai izdodas!

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Vai mazā katliņā uz plīts, ielejot mazliet eļļas. Vāks virsū, un aidā.

27.marts 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija