Receptei nepieciešams:
-
pieci īsie gurķīši
-
sauja sagrieztu diļļu
-
tējkarote sāls
-
pustējkarote cukura
-
2-3 daiviņas ķiploku
Vēl:
-
vesels parastais plastmasas maisiņš vai speciālais maisiņš pārtikas uzglabāšanai
Visu kārtīgi samaisam, sakratam, lai dilles un garšvielas apņem visas gurķu šķēlītes
Secinājumi:
- Neturot gurķu šķēlītes maisiņā ilgāk par divām stundām un tās nogaršojot, var secināt, ka tās patiesi ir iesālījušās un labi jūtama arī ķiploku garša.
- Divas stundas ir pietiekami tiem, kuri nav lieli sāls cienītāji. Notestējot gurķīšus tiem, kuriem garšo sāļākas lietas, tika secināts, ka viņi labprāt vēlētos, lai gurķīši maisiņā būtu pastāvejuši ilgāk.
- Šķēlītes ir kraukšķīgas un stingras. Ja plāno tās sālījumā turēt ilgāk, ņem vērā, ka tās paliks mīkstākas un kraukšķīgums pazudīs.
Komentē 2
Super.Labs varjants.Es taisiju vakumnieka trauka.
Zināju. Tiešām garšīgi.