Internetā atrasta pamācība vēstīja, ka kaltētu citrusaugļu šķēlīšu radīšanai nepieciešams tās (aptuveni 5 mm platumā) pirms likšanas krāsnī nosusināt ar papīra dvieli.
Tad šķēles liek uz ar cepampapīru izklātas pannas un liek uz 15 minūtēm 180 grādos cepeškrāsnī. Pēc tam šķēles apgriež uz otru pusi un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz vienu stundu 75 grādos.
Pēc karsēšanas pannu izņem no cepeškrāsns un šķēlēm ļauj vismaz stundu atdzist un apkalt.
Šķita gana vienkārši un, sekojot šīm instrukcijām, tika sagatavota pirmā apelsīnu šķēļu deva. Taču apelsīns bija pārāk sulīgs un līdz ar to, šķēles pat pēc divu stundu pavadīšanas krāsnī 75 grādos neizžuva un vēlāk neapkalta arī diennnakti atrodoties ārā.
Nemetām plinti krūmos un centāmies situāciju labot. Vispirms tās pašas apelsīnu šķēles tika pamatīgi izspiestas, lai atbrīvotos no sulas. Tad tās atkal tika uz stundu ieliktas krāsnī 75 grādos ar ventilatoru, lai apvilktu augļu šķēlītes.
Pēc izņemšanas no krāsns, šķēles gādu laiciņu atstātas dzišanai, bet tad ar fēna karstā gaisa palīdzību apvilktas vēlreiz.
Šoreiz rezultāts jau bija iepriecinošāks.
Secinājumi
- noteikti vieglāk un labāk šis process veiksies ar speciālo katlu, kuram ir kaltēšanas funkcija;
- lai gan process bija ilgstošs, tas neprasa lielas pūles, turklāt māja patīkami smaržo pēc citrusaugļiem;
- skaisti izskatīsies kaltētas apelsīnu šķēles ar sarkano vidu;
- kaltēt var arī citus citrusaugļus, piemēram, citronu vai laimu;
- šādas kaltētas šķēles var ne tikai izmantot dāvanu un egles noformēšanai, bet arī vēlāk likt karstajos dzērienos, kam tie piešķirs ne tikai aromātu, bet arī kalpos par dekoru pasniegšanas laikā.
Komentē