EKSPERIMENTS: Veselīgās banānu un auzu pārslu pankūkas

Eksperiments 23.aprīlis 2022
 
Lifehacks
Baiba Puriņa
 
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
Brīvdienu rīti ir kā radīti pankūkām un dažādiem eksperimentiem ar tām. Šoreiz "Lifehacks" nolēma pamēģināt banānu un auzu pārslu pankūkas, kuru pagatavošana prasa vien pāris minūtes.

Internetā iespējams atrast vairākas receptes, taču nolēmām ļauties eksperimenta garam un tās pielāgot sev. Lūk, kā mums izdevās!

Eksperimentā izmantojām: vienu lielu banānu, vienu olu, puskrūzi blenderī samaltu auzu pārslu, 1/2 tējkarotes cepamā pulvera, 2/3 tējkarotes ekstrakta ar siera kūkas garšu ("Flavdrops").

Lifehacks

Banānu samīca ar dakšu un tam pievieno olu. Banānu un olu mīca kopā līdz izveidojas viendabīga masa.

Lifehacks

Masai pievieno cepamo pulveri un garšas ekstraktu. Var izmantot arī, piemēram, vaniļas ekstraktu, pievienot kanēli un nedaudz sāls, taču eksperimentā šīs sastāvdaļas neizmantojām.

Lifehacks

Visbeidzot, masai pievieno auzu pārslas un visu samaisa.

Lifehacks

Tad masu liek uz siltas, ietaukotas pannas un apcep no abām pusēm. Pankūkas var baudīt ar ogām, augļiem, sīrupu vai ievārījumu - tas atkarīgs no katra vēlmēm.

Lifehacks

Lifehacks

Rezultāts: pankūkas izdevās patiesi gardas un pufīgas. Patīkama auzu pārslu garša, turklāt tās piešķīra maltītei arī nelielu kraukšķīgumu. Turklāt šīs pankūkas ir lieliska iespēja eksperimentiem, jo tās var papildināt ar dažādām sastāvdaļām, radot jaunas garšas. Galvenais - lai garšo banāni!

Lifehacks

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija