EKSPERIMENTS: Puķu pods no auduma un cementa

Eksperiments 4.jūnijs 2022
 
lifehacks.lv
Interesants veids, kā izgatavot oriģinālu puķu podu.

Dekoartīvu puķu podu izgatavot ir viegli un tas nebaidās ne no lietus, ne saules.

Lai izgatavotu puķu podu no auduma un cementa nepieciešams: cements, audums, šķēres, līmlenta, smilšpapīrs, statīvi (izmantoju divu izmēru spaiņus), bļodiņas, maisiņš, eļļa, ūdens, krāsa.

lifehacks.lv

Sāku ar to, ka sagatavoju audumu, izgriezu kvadrātu ar caurumu tā vidū. Auduma izmērs nosaka to, cik liels būs pods, ar to var variēt.

Izveidoju statīvu no diviem plastmasas spainīšiem, lielāko apgāzu un izmantoju, kā pamatu, tam ar līmlentu pielīmēju mazākā diametra spainīti. Tālāk bļodiņu ietinu maisiņā, kurš nosmērēts ar eļļu, uzliku to apgrieztā veidā uz spaiņiem. Zem statīva izklāju plēvi, lai saudzētu flīzes.

lifehacks.lv

Nelielā bļodā iebēru cementu un pakāpeniski pielēju ūdeni, proporcijas ir norādītas uz cementa iepakojuma.

Piesūcināju audumu ar cementa masu, ar to nav vajadzības steigties, lai pilnīgi viss audums būtu noklāts ar cementu un uzsūcis to sevī. Talāk piesūcināto audumu izklāju uz bļodiņas, kas pārklāta ar maisiņu un atstāju nožūt.

lifehacks.lv

Kad cements nožuvis rūpīgi to atdala no maisiņa. Lai iegūtu biezākas poda malas, tās no iekšpuses parklāju ar cementa masu vairākās kārtās.

Kad viss ir labi nožuvis izmantoju ne pārāk raupju smilšpapīru un noslīpēju poda ārpusi. Nobeigumā izveidoto podu nokrāsoju baltā krāsā.

lifehacks.lv

Secinājumi: Izgatavot šādu podu nav sarežģīti, bet jārēķinās ar laika patēriņu, poda izveidošana aizņēma divas dienas. Gatava poda krāsošanai var izmantot arī pūšamo krāsu.

lifehacks.lv

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija