EKSPERIMENTS: kā paildzināt sveču "mūžu" jeb ko darīt, lai tās tik ātri neizdegtu

Eksperiments 3.septembris 2022
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Rudenīgie laika apstākļi, vismaz mani, ir pārsteiguši nesagatavotu. Pēkšņi beidzās svelmainā vasara un iestājās drēgns, lietains rudens. Kas piestāv rudenim? Mans rudens nav iedomājams bez siltas tējas krūzes, mīksta apģērba un, protams, svecēm!

Citi varētu teikt, ka šis vēl nav īstais brīdis, kad mājās iedegt sveces, manuprāt, ir gan!

Sveces mājās rada patīkamu, mājīgu noskaņu. Un tieši tas šajās pēdējās dienās ir vajadzīgs. Vismaz man.

Es dievinu sveces! Tāpēc šis eksperiments man ir visai aktuāls. Ko es šoreiz centos pārbaudīt? Vēlējos noskaidrot vai internetā redzētais padoms, kā "paildzināt" sveču mūžu, ir patiess!

Vairākos video esmu redzējusi kā cilvēki sveces, pirms to iedegšanas, diennakti notur saldētavā. Tādējādi, iespējams, tās var priecēt ar savu siltumu ilgāk.

Lūk, to arī centos pārbaudīt.

Iegādājos veikalā divas vienāda izmēra sveces. Vienu trešdienas rītā ieliku saldētavā.

Lifehacks.lv

Ceturtdienas rītā sveci izņēmu no saldētavas. Abas sveces aizdedzināju un vēroju procesu.

Kas man sanāca? Varētu teikt, ka itkā šī metode nostrādāja, jo svece, kura tika glabāta istabas temperatūrā, tik tiešām ātrāk nodzisa jeb izdega. Sasalusī svece dega ilgāk. Aptuveni pusstundu ilgāk.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Pēc šī eksperimenta varu pieņemt to, ka sasalusi svece deg ilgāk. Bet vai tas ir tā vērts? Nezinu. Manuprāt, degšanas process nebija daudz ilgāks, lai vienmēr sveces ievietotu saldētavā.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Jums paveicās, ka dega pusstundu ilgāk! Esmu mēģinājusi vairākas reizes. Un tikai kādas divas reizes dega pāris minūtes ilgāk, bet pārsvarā tikpat ilgi. Nav vērts likt saldētavā.

25.septembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija