EKSPERIMENTS: kraukšķīgo turku zirņu uzkoda

Eksperiments 4.februāris 2023
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Pavisam nesen “uzdūros” virsū interesantai receptei – grauzdētiem turku zirņiem. Nolēmu pamēģināt, vai tie tiešām ir tik garšīgi, kā internetā tiek slavēti!

Viss, kas būs nepieciešams, lai pagatavotu kraukšķīgos turku zirņus ir, protams, turku zirņi (400 g jeb viena konservu bundžiņa), olīveļļa (2 tējk.), ķiploku pulveris (1 tējk.), kūpināta saldā paprika (1 tējk.), šķipsniņa sāls, kaltēti pētersīļi (1 tējk.), nedaudz čili.

Kraukšķīgo turku zirņu uzkodu var pavisam ātri un viegli pagatavot. Pats ilgākais gatavošanas procesā ir to cepšana cepeškrāsnī un atdzesēšanas.

Sākotnēji nepieciešams turku zirņus noskalot tekošā ūdenī.

Pēc tam tos ar virtuves dvielīti ir kārtīgi jānosusina. Jo sausāki tie būs, jo pēcāk izdosies kraukšķīgāki.

Lifehacks.lv

Kad turku zirņi ir nosusināti, atliek tos apbērt ar garšvielām un olīveļļu, un kārtīgi samaisīt visu kopā, lai ikkatrs zirnis būtu klāts garšvielām.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien tos izcepts. Cepeškrāsni nepieciešams sakarsēt uz 180 grādiem. Kad krāsns ir sakarsusi, izklājiet zirņus uz cepamā papīra un lieciet krāsnī. Cepiet zirņus 35 minūtes.

Lifehacks.lv

Kad laiks ir pagājis, izņemiet zirņus ārā no krāsns un ļautiem tiem atdzist. Tas arī viss!

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Secinājums: Sākotnēji uz šo recepti skatījos visai skeptiski. Lai arī man garšo turku ziņi, nebiju pārliecināta, ka tie tik tiešām var būt laba, kraukšķīga uzkoda. Bet es maldījos. Tie tik tiešām izdevās lieliski. Būtiski ir arī tas, ka, lai gatavotu šo uzkodu, var ļauties fantāzijai jeb to garšu var dažādi variēt, pievienojot garšvielas pēc sirds patikas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija