EKSPERIMENTS: aukstā brokastu putra jeb nakts auzas

Eksperiments 18.februāris 2023
 
unsplash.com
Anete Ošleja
 
Nezinu kā jums, bet es savu darba dienu nespēju sākt, ja neesmu paēdusi brokastis. Reizēm pat liekas kaitinoši, ka nespēju izdomāt jaunu brokastu ēdienu jeb principā visu laiku "uz riņķi" ēdu trīs dažādas lietas. Viena no tām ir auzu pārslu putra.

Reizēm uzvar mans slinkums un no rīta, lai arī gribētos ēst putru, man nav vēlme to vārīt.

Auzu pārslas ir lielisks šķidrvielu, minerālvielu/vitamīnu un enerģijas avots. Tieši tāpēc auzu pārslu putra ir izcils brokastu ēdiens.

Parasti auzu pārslu putru gatavojam, vārot to pienā vai ūdenī, vai arī vienkārši aplejot ar karstu ūdeni. Bet, lai no rītiem nevajadzētu celties agrāk, lai gatavotu putru, ir izdomāta jauna recepte - nakts auzas. Šī recepte noderēs "sliņķiem", jo šādi putru var pavisam vienkārši, bez vārīšanas un netīro trauku kaudzes, pagatavot.

Vienai brokastu porcijai nepieciešami 100 ml piena, 75 g auzu pārslu, 0,5 ēdk. čia sēklu, 25 gr sēklu maisījuma, ogas.

Lifehacks.lv

Viss, kas ir jādara, ir trauciņā jāieber auzu pārslas, čia sēkas un sēklu maisījums.

Lifehacks.lv

Pēc tam sausajām sastāvdaļām klāt ir jāpielej piens un viss kārtīgi jāsamaisa.

Lifehacks.lv

Lieciet trauciņu ar auzu pārslām ledusskapī un to tur atstājiet uz nakti.

Nākamajā rītā putra būs gatava. Auzu pārslas izmirks un būs mīkstas.

Lifehacks.lv

Lai putra būtu gardāka, to var ēst kopā ar ogām, piemēram, zemenēm!

Lifehacks.lv

Secinājumi: Auzu pārslu putras pagatavošana nekad nav bijusi tik vienkārša. Atliek vien iepriekšējā vakarā apvienot kopā visas sastāvdaļas. Tas prasa tikai dažas minūtes. Varu teikt, ka putra garšo teju tāpat kā vārīta pienā. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka tā nebūs silta. Ja jums garšo silta putra un jums mājās ir mikroviļņu krāsns, tad to ātri vien varat uzsildīt. Lasot internetā pieejamās receptes, noskaidroju, ka, jo vairāk piena pievienojat, jo "krēmīgāka" būs putra!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija