EKSPERIMENTS: alvejas ledus gabaliņi sejas ādas kopšanai

Eksperiments 29.aprīlis 2023
 
unsplash.com
Anete Ošleja
 
Alveja ir ne tikai skaists dekoratīvs augs, bet tai piemīt arī ārstnieciskas īpašības. Šo augu jau sen izmanto skaistumkopšanā un veselības uzlabošanā.

Alveja ir bagāta ar vairākiem vērtīgiem vitamīniem, piemēram, A, B1, B2, B3, B12, C un E vitamīnu un neaizstājamām aminoskābēm.

Šo augu pievieno klāt dažādiem kosmētiskiem līdzekļiem, lai uzlabotu ādas stāvokli un to mitrinātu. Bet tas nav viss!

Alvejai piemīt arī pretiekaisuma, antibakteriālas un dziedinošas īpašības, tāpēc to pievieno klāt dažādiem sejas kopšanas līdzekļiem, lai mazinātu sejas problēmas - akni un pūtītes.

Ja jums mājās ir alvejas augs, tad pavisam viegli varat pagatavot savu mitrinošo sejas kopšanas "līdzekli" - alvejas ledus gabaliņus.

Jums būs nepieciešamas alvejas lapas un gurķis.

Nogrieziet nost lielākās alvejas lapas.

Lifehacks.lv

Pēc tam ar nazi nogrieziet nost alvejas lapu sānu malas un lapas plakānās puses mizu. Tad ņemiet karoti un izņemiet no lapas laukā tās mīkstumu.

Lifehacks.lv

Tad ņemiet nelielu gurķa gabaliņu un sagrieziet to šķēlītēs. Pēc tam ņemiet blenderi un visu sablendējiet viendabīgā masā.

Lifehacks.lv

Pēc blendēšanas alvejas/gurķu masa būs klāta ar putām. Pagaidiet līdz tās pazūd un pildiet šķidrumu ledus trauciņos.

Lifehacks.lv

Pats pēdējais solis - lieciet trauciņu saldētavā. Tas arī viss!

Lifehacks.lv

Pateicoties alvejas labajām īpašībām, šis ir pavisam vienkāršs veids, kā iegūt dabīgu mitrinošo līdzekli savai sejas ādai. Kad alveja ledus trauciņā ir sasalusi, tad izņemiet vienu kubiciņu un ar to masējiet sejas ādu. Taču uzmanīgi, neapsaldējiet to! Masāžas laikā ledus kontakts ar ādu nedrīkst būt ilgāks par aptuveni piecām sekundēm, lai to neapsaldētu. Tas nozīmē to, ka neturiet ledus gabaliņu pārāk ilgi vienā zonā, bet gan to slidiniet pa sejas ādu līdz tas izkūst. Pēc masāžas beigām nenosusiniet ādu, bet pagaidiet līdz tā nožūst! Pateicoties alvejas un gurķa mitrinošajām īpašībām, un ledus aukstajam stāvoklim jūsu āda būs ne tikai mitrināta, bet arī tvirtāka. Veiciet masāžu reizi nedēļā!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija