8 veselīgi produkti, kuri patiesībā ir taukiem bagāti

Uzturs 3.februāris 2021
 
pexels.com
Anete Ošleja
 
Pievērošoties veselīgam dzīvesveidam, mēs vēlamies no savas ikdienas ēdienkartes izslēgt taukainus un treknus ēdienus. Tomēr arī tie pārtikas produkti, kurus mēdzam uzskatīt par veselīgiem var būt bagāti ar taukiem. Ne vienmēr ēdienā, pārtikas produktā esošais tauku saturs nāk par ļaunu mūsu organismam. Labie tauki mūsu organismam sniedz daudz labu īpašību. Aplūko un uzzini, kuri veselīgie pārtikas produkti ir taukiem bagāti!

pixabay.com

1. Skumbrija

Vidēja lieluma grilēta skubrija satur 452 kalorijas un 35,8 gramus tauku, no kuriem 8,2 grami ir piesātinātās taukskābes. Tomēr lielais skumbrijā esošais tauku saturs nav iemesls tam, lai izvairītos no zivīm. Uztura speciālisti iesaka vismaz reizi nedēļā savā maltītē iekļaut taukainas zivis, jo tās satur vērtīgās omega-3 taukskābes. Šīs taukskābes mūsu organismiem ir nepieciešamas, lai ķermenis labāk strādātu un funkcionētu. Tās vērtīgās vielas palīdz labāk darboties sirdij un mazināt sirds slimības.

Baltās zivis satur gan mazāk omega-3 taukskābes, gan ir mazāk treknas. Tāpēc speciālisti iesaka vismaz reizi nedēļā baudīt lasi, skumbriju, siļķi vai sardīnes, tādējādi uzņemot visas organismam nepieciešamās vielas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija