Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Vēl 10 dienas var pieteikties IKT balvai „Platīna pele 2011”

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) vērš uzmanību, ka līdz pieteikumu iesniegšanas beigām prestižajai informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvai „Platīna pele 2011” atlikušas 10 dienas. Pieteikumus dalībai Latvijas konkurencē nominācijās „E-pārvalde un e-pakalpojumi”, „E-biznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem”, „Labākais IT vadītājs/IT projektu vadītājs”, kā arī „Labākā e-pašvaldība” iespējams nosūtīt līdz šā gada 24. oktobrim.

IKT 2011. gada balvai minētajās nominācijās tiek aicināti pieteikties attiecīgo pakalpojumu vai projektu īpašnieki – valsts iestādes, privātā sektora uzņēmumi, akadēmiskās organizācijas, nevalstiskās organizācijas un privātpersonas. Pieteikumus var iesniegt elektroniski, aizpildot pieteikumu formu asociācijas mājaslapā HYPERLINK "http://www.likta.lv" www.likta.lv, kur kandidāti var arī detalizēti iepazīties ar balvas dalības noteikumiem, nolikumu un iepriekšējo gadu konkursu norisi.

Šogad Latvijas IKT balva tiks pasniegta jaunās, konkursa iepriekšējos gados vēl nebijušās kategorijās: „Labākais IT vadītājs/IT projektu vadītājs” un „Labākā e-pašvaldība” - sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju izvirzīta nominācija. Jaunā e-pašvaldību nominācija un dalība konkursā dos iespēju pašvaldībām parādīt sevi un kalpot citiem par piemēru IKT risinājumu veiksmīgā ieviešanā un izmantošanā pārvaldes sektorā.

„Latvijas IKT balva „Platīna pele” ir kļuvusi par patiesi nozīmīgu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares tradīciju, ceļot balvas dalībnieku prestižu. Nozares uzņēmumiem – pakalpojumu izstrādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem – tā ir lieliska iespēja iepazīstināt ar savu produktu un organizācijas resursiem, kā arī popularizēt tos nacionālā un starptautiskā līmenī,” stāsta Signe Bāliņa, Dr. oec., Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente.

Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares pasākumā - LIKTA 13. gadskārtējā konferencē - šā gada 29. novembrī. Apbalvojumu saņems gan projekta "īpašnieks", gan izstrādātājs vai piegādātājs. Projektu var pieteikt konkursam, ja tas ir izstrādāts, ieviests un iesniegšanas brīdī ir aktīvs. Pretendentu vērtēšanu veiks neatkarīga un kompetenta žūrija.

IKT balva “Platīna pele” notiek reizi gadā un šogad tā norisinās jau piekto gadu pēc kārtas. Tās ilggadējs iniciators un realizētājs ir Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA). Balvas mērķis ir celt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares prestižu, informēt sabiedrību par Latvijas IKT iespējām, kā arī izcelt nozīmīgākos e-pakalpojumus un projektus gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tā vienlīdz ir arī iespēja informēt sabiedrību par plašo Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu piedāvājumu, potenciālu, kā arī izcelt priekšrocības, ko tās sniedz sabiedrībai, uzņēmumiem un organizācijām.