Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sagruvušo Mālpils ēku var atjaunot

Sagruvušo ēku Mālpils novada Upmalās ir iespējams atjaunot, taču pagaidām nav zināms, cik tas varētu izmaksāt, aģentūrai BNS pastāstīja Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

Otrdien ēku apsekojis būveksperts, kurš atzinis, ka ēka ir atjaunojama. Tomēr atjaunošanas izmaksas pagaidām nav zināmas – par to skaidrība būšot pēc tehniskā projekta izstrādes.

Jau vēstīts, ka Mālpils novada Upmalās naktī no sestdienas uz svētdienu daļēji sagruvusi trīsstāvu daudzdzīvokļu māja un negadījumā gājuši bojā pieci cilvēki. Negadījumā gājušas bojā trīs sievietes ‒ 48, 57 un 79 gadus vecas ‒ un divi vīrieši ‒ 52 un 60 gadu veci.

Traģēdijas iespējamā versija ‒ gāzes noplūde, kas izraisīja sprādzienu.

Bez pajumtes kopumā palikuši 34 ēkas iedzīvotāji, no tiem desmit mitinās dienesta viesnīcā, savukārt pārējie pagaidu mājvietu atraduši pie radiem.

Pašvaldība nolēmusi, ka ēkas iedzīvotāji saņems pašvaldības saistošajos noteikumos paredzēto vienreizējo finansiālo palīdzību 200 latu apmērā, savukārt tie, kuru dzīvokļi tika sagrauti pilnībā, ‒ 500 latu lielu palīdzību.

Tāpat pašvaldība apņēmusies segt ēkas tehniskā projekta izmaksas, savukārt atjaunošanas darbiem finansējums būs jāmeklē iedzīvotājiem.