Radošas idejas, kā mājās radīt rudens noskaņu ar kastaņiem

Pats savām rokām 30.septembris 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Kastaņi rudenī sagādā daudz prieka. Tie ne tikai patīk bērniem, bet noderēs arī mājas dekorēšanai. Piedāvājam dažas idejas, kā pašam no kastaņiem radīt rudenīgus dekorus mājai.

1. Kastaņu vainagi

Kastaņi ir lielisks palīgs rokdarbos. Rudenī savas nama ārējās durvis vari izrotāt ar pievilcīgu kastaņu vainagu, kas palīdzēs radīt patīkamu rudens noskaņu.

Lai šādu vainagu izveidotu, nepieciešama karstās līmes pistole un līme, kastaņi, veikalā nopērkama putaplasta forma un fantāzija. Vainagu vari veidot ne tikai no kastaņiem, bet kompozīcijai pievienot arī lapas, čiekurus un citus elementus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Kastaņu svečturi

Kastaņi var papildināt istabas interjeru, tos izmantojot svečturu radīšanai. Viens no variantiem ir novietot sveci vai tās svečturi uz šķīvja, uz kura izbērti kastaņi.

Tāpat var kastaņus sabērt stikla svečturī pirms tajā ievietot sveci (šajā gadījumā ieteicams izmantot lielāka diametra sveces, kuras būs stabilākas un ar kastaņu palīdzību tās nostiprināt).

Ja ir iedvesma, svečturi vari uzmeistarot pats. Ņem talkā karsto līmi, kastaņus un, ja nepieciešams, putaplasta formu (nopērkama rokdarbu veikalos).

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Kastaņu dekors

Pavisam vienkārši iespējams pagatavot vērienīgu rudens dekoru. Vajadzēs vien lielu stikla trauku un pacietību lasot kastaņus. Saber kastaņus traukā un iegūsi brīnišķīgu interjera elementu rudenim. Lai radītu interensantāku iespaidu, dažus no kastaņiem vari atstāt to asajos apvalciņos.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. Apzīmēti kastaņi

Ja nevēlies parastos brūnos kastaņus, tos iespējams padarīt interesantākus, apzīmējot vai apkrāsojot. Zīmēšanai labi noderēs gaišie permanentie marķieri. Kastaņus var krāsot arī ar guašas krāsām, tikai jāuzmanās, lai tie netiktu saslapināti.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. Kastaņu dzīvnieciņi

Gandrīz ikviens bērnībā ir veidojis dažādus dzīvnieciņus no kastaņiem un ozolzīlēm, talkā ņemot sērkociņus. Šādi veidoti dzīvnieciņi ne tikai sagādā prieku, tos veidojot (īpaši bērniem), bet arī vēlāk tos var novietot plauktā, kā dekorus.

Dzīvnieciņu taisīšanā var neapbrobežoties tikai ar sērkociņiem, bet izmantot arī krāsainu plastalīnu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

6. Kastaņu "bumba"

Kastaņu bumbas vari iekārt logos, vai piestirpināt priekšnamā.

Ņem talkā karsto līmi, kastaņus (papildus vari izmantot arī zīles, pīlādžogas utt.) un putaplasta formu. Ļaujies radošumam un rezultātā iegūsi skaistu loga dekoru.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija