Kā no sulas pakas radīt unikālu rokassomiņu

Pats savām rokām 6.janvāris 2020
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Mēs dzīvojam patērēšanas laikmetā, tāpēc arvien svarīgāk ir pievērsties dažādu produktu un iepakojumu otrreizējām izmantošanas iespējām. Lūk, no izlietotas sulas pakas iespējams radīt ne tikai, piemēram, putnu barotavu vai kastītes dažādiem niekiem, bet arī rokassmiņas.

Vajadzēs:

  • nevajadzīgas jostas
  • tukšu sulas paku (pēc izvēles)
  • audumu
  • šķēres
  • papīra nazi
  • karstās līmes pistoli un līmi

1. solis

Vispirms ar papīra nazi atgriez vienu no sulas pakas garenajām malām. Pārgriez tikai trīs malas, vienu atstājot neskartu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. solis

Vispirms sagatavo jostas. Sagriez tās vienāda garuma posmos, kas garuma ziņā atbilst sulas pakas apkārtmēram (ja paka novietota horizontāli, ar garāko malu pret galdu). Ar karstās līmes palīdzību pie sulas pakas virsmas piestiprini jostu posmus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Sagrieztos jostu posmus līmē tā, lai tie noklātu sulas paku no atgrieztās atveres malas (vēlams, lai jostu posmu gali nedaudz būtu pāri sulas pakas atgrieztajai malai) līdz pat atvēruma otrai malai. Šādā veidā noklāj visu paku.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. solis

Centrālajā daļā piestiprini jostas posmu ar sprādzi, kas kalpos par somas aizdari. Šī posma otrā galā izdur caurumu atbilstoši sprādzei.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. solis

No melna vai citas krāsas auduma izgriez malas, atbilstoši nenoklātajām sulas pakas šaurākajām malām. Ar karstās līmes palīdzību auduma gabalu piestiprini šaurākajāma sulas pakas malām, noklājot tās pilnībā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

5. solis

Nogriez jostas posmu atbilstoši sulas pakas garumam, kas kalpos par somiņas rokturi. Konkrētajā piemērā izmantots īss rokturis, taču, ja ir vēlme, var pievienot arī garu, lai somiņu būtu iespējams nēsāt uz pleca.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultāts

Rezultātā iegūsi pievilcīgu un unikālu rokassomiņu, kas būs arī praktiska.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Uzzini, kā arī galda paliktni iespējams pārvērst stilīkā "clutch" tipa somiņā ŠEIT.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija