5 ļoti trekni produkti, kas patiesībā ļaus tievēt

Uzturs 29.augusts 2022
 
pexels.com
Dažreiz svara zaudēšanai ir nevis jāatsakās no trekniem ēdieniem, bet gan tie tieši jāiekļauj savā uzturā. Lai gan šie produkti ir kalorijām bagāti, tie palīdzēs veselīgi zaudēt svaru.

pexels.com

1. Rieksti

Rieksti ir kalorijām bagāti, taču der atcerēties, ka tajos ir nepiesātinātie tauki, kas nepieciešami sirds un asinsvadu veselībai. Turklāt riekstos ir daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu, kas palīdz uzturēt sāta sajūtu. Rieksti būs laba uzkoda, taču noteikti nedrīkst pārspīlēt ar to daudzumu.

pexels.com

2. Avokado

Avokado ir veselīgi sirdij un tajos ir daudz vara, folātu, šķiedrvielu un K vitamīna. Turklāt avokado satur nepiesātinātos taukus, kas palīdz organismam absorbēt taukos šķīstošās barības vielas no citiem pārtikas produktiem, piemēram, A, D, E un K vitamīnus.

pexels.com

3. Čia sēklas

Ēdamkarotē šo sēklu ir 70 kalorijas, taču tās ir bagātas ar šķiedrvielām, kalciju, olbaltumvielām, omega-3 taukskābēm, cinku un varu. Čia sēklas var palīdzēt normalizēt asinsspiedienu un tām piemīt pretiekaisuma īpašības.

pexels.com

4. Olīveļļa

Svarīgi atcerēties, ka olīveļļa nav piemērota termiskai apstrādei, tāpēc to visvērtīgāk ir pievienot salātiem un uzkodām "aukstā" veidā. Tā var palīdzēt mazināt sirds slimību risku, normalizēt svaru un pat uzlabot smadzeņu darbību. Tajā ir arī E un K vitamīni.

pexels.com

5. Tumšā šokolāde

Daži šīs šokolādes gabaliņi dienā nāks pat par labu gan figūrai, gan veselībai. Svarīgi, lai tajā kako saturs ir pēc iespējas lielāks. Tumšā šokolāde ir bagāta ar šķiedrvielām, dzelzi, magniju, varu un vairākām citām minerālvielām, kas uzlabo smadzeņu darbību, samazina sirds slimību risku un normalizē asinsspiedienu.

Avots: Good House

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija