Spāņu dietologi iesaka ēdienkarti karstajam laikam

Uzturs 27.jūlijs 2021
 
Pixabay
Spāņu izdevumā «La Vanguardia» nule kā publicēti spāņu dietologi ieteikumi, kas būtu jāēd karstā laikā, lai mazinātu augstas temperatūras ietekmi uz un dotu enerģiju.

Dietoloģe Fatima Branko rekomendē karstajā laikā nedzert saldinātus dzērienus un neēst saldējumu vai saldās maizītes, jo visi šie produkti satur cukuru, tātad to iedarbība uz enerģijas līmeni būs īsa. Tā vietā ēdienkartē viņa iesaka iekļaut gurķus, tomātus, bietes, olas, avokado, lēcas un auzu putru. Tāpat viņa uzsver, ka sezonas dārzeņi un augļi ir labākais veids, kā organismā atjaunot ūdens zudumu. Piemēram, gurķu sastāvā ir 97% ūdens, taču tajā pašā laikā tajos ir C un E vitamīns; tas pats attiecas uz tomātiem, turklāt tos var gatavot kopā ar citiem dārzeņiem.

Spāņu speciālisti norādījuši arī uz apstākli, ka vasarā daudzi ignorē pākšaugus, lai gan tie šajā gadalaikā būtu jāēd, jo lēcas, pupiņas, zirņi un aunazirņi apgādā organismu ar enerģiju, šķiedrvielām un augu olbaltumvielām.

Pirms kāda laika eksperti arī nosaukuši produktus, kas vasarā un karstā laikā ir visbīstamākie: kotletes, majonēze un mērces, kuru gatavošanā izmantotas olas, austeres un citi jūras produkti, cepti kartupeļi, vistas, dārzeņi, kā arī arbūzi un melones.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija