5 produkti, kuriem noteikti jāatrodas virtuvē, ja vēlaties zaudēt svaru

Uzturs 31.augusts 2022
 
pexels.com
Zemāk rakstā uzskaitītie pārtikas produkti var lieti noderēt, ja vēlaties zaudēt svaru. Tie ir ne tikai gardi, bet arī ļoti veselīgi.

pexels.com

1. Mellenes

Šis ir īstais brīdis, kad uzturā lietot gardās, mazās odziņas. Mellenes ir ne tikai ļoti gardas, bet arī veselīgas. Tās ir antioksidantiem bagātas. Šīs ogas satur maz kaloriju un tajā pašā laikā ir šķiedrvielām bagātas, tādējādi, ēdot šīs ogas, jūs izjutīsiet sāta sajūtu, atzīst uztura speciāliste Liza Janga.

pexels.com

2. Auzu pārslas

Vēlaties rītu sākt ar veselīgām un sātīgām brokastīm? Tad izvēlieties auzu pārslas. Tajās esošais lielais šķiedrvielu daudzums veicinās sāta sajūtu. Jūs ātri vien jutīsieties paēdis un šī sajūta saglabāsies ilgi. Uztura speciāliste norāda, ka liels šķidrvielu patēriņš veicina svara zudumu.

pexels.com

3. Valrieksti

Ne tikai auzu pārslas un mellenes var veicināt sāta sajūtu. Izrādās, ka sātu lieliski var radīt arī valrieksti. Tas ir pateicoties tam, ka šie rieksti satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu un veselīgos taukus, izceļ uztura speciāliste Lorēna Manakere. Viņa norāda, ka, ēdot sātīgus pārtikas produktu, tie palīdz veicināt svara zudumu, jo dienas laikā negribēsies našķoties jeb apēdīsiet mazāk. Valrieksti satur arī augstu omega-3 taukskābju koncentrāciju, kas ne tikai ir saistīts ar svara zudumu, bet var palīdzēt uzlabot arī sirds veselību.

pexels.com

4. Saldēti dārzeņi

Kā zināms, tad dārzeņi ir ļoti veselīgi un tos ieteicams ēst katru dienu! Lai arī, protams, uzturvielām un vitamīniem bagātāki būs tieši svaigi dārzeņi, taču saldētie produkti būs lieliska alternatīva, lai uzglabātu mājās dārzeņus un neuztrauktos par to sabojāšanos. Uztura speciāliste Liza Janga pauž, ka visi dārzeņi ir lieliski piemēroti tam, lai zaudētu svaru. Dārzeņi satur maz kaloriju, bet tajā paša laikā daudz šķiedrvielu un antioksidantu.

pexels.com

5. Lasis

Ja jūs esat jūras velšu cienītājs, tad lielisks produkts, kur ēst, ir lasis. Neatkarīgi no tā, vai lasi uzglabājat saldētavā vai ledusskapī, tas ir labs produkts ne tikai svara zaudēšanai, bet vispārējās veselības veicināšanai, pateicoties tajā esošajām omega-3 taukskābēm. Šajā zivī esošās olbaltumvielas līdzīgi kā omega-3 taukskābes palīdzēs veicināt sāta sajūtu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija