7 paši neveselīgākie našķi

Uzturs 14.decembris 2022
 
pexels.com
Vēloties zaudēt lieko svaru, uztura speciālisti iesaka izvairīties no dažādiem saldiem un sāļiem našķiem. Uzziniet, kuri paši neveselīgākie našķi pēc uztura speciālistu domām.

pexels.com

1. Čipsi

Ir vairāki iemesli, kāpēc kartupeļu čipsus nav ieteicams ēst. Tie ir ne tikai ļoti trekni, kalorijām un sāls bagāti, bet var izraisīt arī atkarību. Visbiežāk attaisot vaļā čipsu paciņu mums nav miers līdz tiek apēsts pēdējais čipsis. Ja regulāri sevi atalgosiet ar čipsiem, tad neizbēgami veicināsies svara pieaugumu.

pexels.com

2. Šokolādes tāfelītes

Ne visas šokolādes ir vienlīdz kaitīgas veselībai. Nelielu daudzumu tumšās šokolādes ir pat ieteicams ēst, jo tā var palīdzēt samazināt sirds slimību risku. Būtiski ir pievērst uzmanību šokolādes tafelītes sastāvā esošajam kakao daudzumam, jo lielāks tas ir, jo šokolāde būs veselīgāka. Tikmēr uztura speciālisti iesaka izvairīties no piena šokolādes. Šāda veida šokolāde ir īsta kaloriju un cukura "bumba", kas tiešā veidā veicinās svara pieaugumu.

pexels.com

3. Jogurts ar piedevām

Ne visi jogurta veidi, līdzīgi kā šokolādes, ir kaitīgi veselībai. Lielākā daļa aromatizēto jogurtu satur ļoti daudz cukura. Ēdot šādus jogurtus un pievienojot tiem klāt dažādas piedevas, piemēram, saldas brokastu pārslas, jūs vienā ēdienreizē apēdat pārlieku daudz cukura. Šādā ēdienreizē jūs pat varat uzņemt lielāku cukura daudzumu nekā dienā ieteicams. Liels cukura patēriņš var veicināt neveselīgu zarnu mikrofloru, svara pieaugumu.

pexels.com

4. Brokastu pārslas

Daudzi cilvēki brokastu pārslas uzskata par vislabāko brokastu ēdienu. Tas ir ātri pagatavojams, salds un gards. Tomēr lielākā daļa šādu brokastu pārslu ir pārsaldinātas jeb satur neiedomājami lielu cukura daudzumu. Tāpēc šis ēdiens nav veselīgs. Eksperti iesaka labāk no rīta apēst putru.

unsplash.com

5. Sāļie kliņģerīši

Sāļie kliņģerīši, līdzīgi kā kartupeļu čipsi, satur lielu sāls daudzumu. Tieši tāpēc tās ir ļoti neveselīgas uzkodas. Sāļi ēdieni ne tikai veicina ūdens aizturi organismā, bet arī, kā vēsta pētījums, kas publicēts "Journal of Nutrition", liels sāls patēriņš var izjaukt bioloģiskos procesus organismā, kas ir atbildīgi par sāta sajūtu. Tāpēc jums var nemitīgi gribēties ēst, kas tiešā veidā var novest pie svara pieauguma.

pexels.com

6. Konservēti augļi

Augļi ir veselīgi un tos ir ieteicams ēst. Tad, kāpēc nav ieteicams uzturā lietot konservētus augļus? Tas ir pateicoties tam, ka šiem augļiem tiek pievienots klāt cukura sīrups, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. Kā zināms, tad cukurs nav labs veselībai. Ēdot daudz cukurotu produktu, varat ne tikai pieņemties svarā, bet arī piedzīvot straujas garastāvokļa maiņas.

pexels.com

7. Mušļa batoniņi

Steidzīgajā ikdienas ritmā, kad nav laika paēst, bet jūs māc izsalkums, daudzi apēd mušļa batoniņu. Tomēr ne visi šie batoniņi ir vienlīdz veselīgi. Uztura speciālisti iesaka izvairīties no tādiem batoniņiem, kuru sastāvā ir šokolāde. Jūs uzņemsiet lieku cukura daudzumu!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija