Veselīgi vai tomēr nē? 4 fakti par konservēta tunča lietošanu uzturā

Uzturs 30.janvāris 2023
 
pexels.com
Vai konservēts tuncis ir veselīgs, vai tomēr labāk no tā izvairīties? Lasiet tālāk rakstu un uzziniet, ko par šādu konservu ēšanu domā uztura speciālisti.

pexels.com

1. Labs olbaltumvielu avots

Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs ilgāk nodrošinām sāta sajūtu, palīdzam augt muskuļiem. ASV Lauksaimniecības departaments norāda, ka apēdot vienu konserva bundžiņu ar tunci, mēs organismu spējam nodrošināt ar lielu daudzumu olbaltumvielām. Aptuveni viens tunča eļļā konservs satur 46,6 gramus olbaltumvielu, tikmēr tuncis savā sulā - 31,7 gramus olbaltumvielu. Tā kā dienas laikā ieteicams uzņemt aptuveni 0,72 gramus olbaltumvielu uz katru ķermeņa kilogramu, tad šadi konservi ir ļoti labs veids, kā iegūt nepieciešamo proteīna daudzumu.

unsplash.com

2. Labs redzei

Visbiežāk, kad tiek runāts par omega-3 taukskābēm, mēs iedomājamies, ka tās ir atrodamas lasī. Tomēr tas nav vienīgais produkts. Arī konservēts tuncis satur pietiekami daudz omega-3 taukskābes. Šīs taukskābes pozitīvi ietekmē mūsu redzi un smadzeņu darbību, veicinot labu atmiņu.

pexels.com

3. Nevēlams svara pieaugums

Ēdot tunci eļļā, jūs varat veicināt svara pieaugumu. Lai arī tas ir olbaltumvielām bagāts produkts, pateicoties tam, ka tas tiek uzglabāts eļļa, tam ir vairāk kaloriju un tauku satura nekā, piemēram, tuncim savā sulā. Piemēram, aptuveni 30 grami tunča eļļā satur 56 kalorijas un 3 gramus tauku. Tikmēr tikpat liels daudzums tunča savā sulā satur vien 24 kalorijas un mazāk nekā vienu gramu tauku.

unsplash.com

4. Tūska

Visa veida tuča konservos lielā daudzumā ir sastopams nātrijs jeb sāls. Liels sāls patēriņš var veicināt tūsku. Saskaņā ar Linusa Paulinga institūta datiem viena tunča bundža satur — neatkarīgi no tā, vai tā ir pildīta ar eļļu vai ūdeni - aptuveni ceturto daļu no dienā ieteicamā sāls daudzuma.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija