8 produkti, kas jālieto uzturā, lai mati būtu gari un veselīgi

Veselība 7.februāris 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Mati ir sievietes skaistākā rota, lai tos saglabātu spēcīgus un mirdzošus, ne tikai vajag izvēlēties savam matu tipam atbilstošus kopšanas līdzekļus, bet arī savā uzturā iekļaut produktus, kas palīdzēs cīnīties pret matu izkrišanu, veicinās to augšanu. Vadies pēc bleubloom.com sastādītā saraksta un uzzini, kas tev var līdzēt.

Olas

Šis produkts ir bagātīgs biotīna avots. Biotīns veicina keratīna veidošanos, kas nodrošina veselīgus matus. Taču olās sastopamais proteīns spēcina matus. Olas arī satur cinku un selēnu, kas matiem ir ļoti nepieciešams.

Spināti

Spinātos ir daudz minerālvielu, dažbrīd to trūkums izraisa matu izkrišanu. Tie satur omega-3 taukskābes, kas matus stiprina un padara mirdzošus.

Pixabay

Lasis

Arī lasis ir omega-3 un omega-6 taukskābju avots, kas palīdz cīnīties pret matu izkrišanu un veicina to augšanu.

Avokado

Vitamīns E neitralizē brīvos radikāļus un arīdzan aizsargā ādu un skalpu. Veselīgas matu folikulas nodrošina veselīgus matus.

Kanēlis

Kanēlis palīdz uzlabot asins cirkulāciju, nodrošinot vairāk skābekļa smadzenēm un barības vielu matu folikulām.

Pixabay

Ogas

Šeit sastopamie antioksidanti palīdz aizsargāt matu folikulas no oksidatīvā stresa. Pamēģini augļus, kuri satur daudz vitamīnu, it īpaši vitamīnu C.

Rieksti

Vēl viens vitamīna E avots. Riekstu lietošana uzturā palīdz matu augšanai. Taču tie var mazināt matu izkrišanas risku.

Pixabay

Austeres

Tās ir bagātīgs cinka avots, kas ir atbildīgs par matu augšanu un atjaunošanu. Cinks arīdzan var novērst matu izkrišanu.

Pixabay

Noderēja?2

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija