5 ieteikumi, lai nesajuktu prātā pašizolācijas laikā

Veselība 7.aprīlis 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Šobrīd daudzi no mums jūtas "iesprostoti" un joprojām cenšas adaptēties jaunajiem apstākļiem, ko radījusi Covid-19 krīze. "Forbes" iesaka, kā rīkoties, lai parūpētos par savu mentālo veselību izolācijas laikā.

1. Lasi mazāk ziņu

Kā norāda "Forbes", pārāk daudz lasot ziņas, mēs kļūstam stresaini un varam pat piedzīvot panikas lēkmes. Izvērtē, kādi temati tevi interesē vairāk, bet no tās informācijas, kas tev šķiet mazsvarīga, centies izvairīties. Arī Covid-19 laikā, kad ziņu lentas ir pārpildītas ar biedējošu informāciju, tu vari izvēlēties koncentrēties uz to, kas tev ir svarīgs, piemēram, drošības pasākumiem pandēmijas laikā.

pixabay

2. Dodies ārā

Ir svarīgi regulāri doties pastaigās un sociālā distancēšanās noteikti nenozīmē "visu laiku sēdi istabā", vēsta "Forbes". Galvenais ir arī ārpusē ievērot divu metru distanci. Pastaiga "attīrīs" smadzenes un fiziskas kustības palīdz mūsu mentālajai veselībai.

pixabay

3. Izveido rutīnu

Rutīna ir svarīga gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šis nav atvaļinājums, tāpēc ir svarīgi noteikt celšanās, darba, ēdienreižu, brīvā laika un fizisko treniņu laikus. Jo vairāk turēsies pie noteiktas rutīnas, jo jutīsies labāk gan mentāli, gan fiziski.

pixabay

4. Pieņem šo kā jaunu "normālo ikdienu"

Atceries, ka arī šis krīzes laiks ir īslaicīgs un tas nevilksies mūžīgi. Būs diena, kad varēsi atgriezties agrākajā ritmā, bet mēs vēl nezinām, kad tas būs. Mēģini atrast pozitīvas iezīmes šajā situācijā - iespēja vairāk laika pavadīt ar bērniem un mīļoto cilvēku, cilvēki kļūst līdzcietīgāki vai arī izmanto šo laiku, lai saprastu, ko īsti vēlies no dzīves. Vienkārši jāpieņem, ka situācija ir tāda, kāda tā ir un tur šobrīd neko nevar padarīt.

pixabay

5. Neesi bargs pret sevi

Šobrīd neviens negaida, ka būsi izcils darbinieks vai perfekts vecāks bērniem. Mēs tikai varam censties. Noņem spriedzi no sevis, sazvanoties ar draugiem. Dažreiz ir labi arī vienkārši sēdēt uz dīvāna sporta biksēs un apēst kādu cepumu.

pixabay
Noteikti noderīgi būs arī uzzināt, kā stiprināt savu imunitāti - "7 veidi, kā dabīgi stiprināt savu imunitāti pret vīrusiem", bet populārākos mītus par Covid-19 atradīsi "10 plaši izplatīti jautājumi un mīti par koronavīrusu".

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija