Septiņas idejas, kā bērnus ieinteresēt par veselīgu dzīvesveidu

Veselība 9.jūnijs 2020
 
pixabay.com
Ikviens vecāks vēlas saviem bērniem iemācīt veselīga dzīvesveida paradumus, taču panākt to, ka bērni novērtē veselīga uztura nozīmi, var izrādīties gana sarežģīti. Kā bērnos iedvest interesi par veselīgu dzīvesveidu? "Nestlé" piedāvā 7 rosinošas idejas, kā bērnus iesaistīt ar uztura veidošanu saistītos procesos, padarot tos jautrus.

Izstrādājiet ēdienkarti kopīgiem spēkiem

Gatavojiet nedēļas maltīšu plānu kopā ar bērniem. Lūdziet viņus ierosināt idejas maltītēm un piedāvājiet savu padomu, kad tas nepieciešams. Maltītes lielākajai daļai jāsastāv no dārzeņiem, daļai no olbaltumvielām bagātiem produktiem (gaļas, olām, zivīm, lēcām vai pupiņām) un daļas - pilngraudu makaroniem, brūnajiem rīsiem vai kartupeļiem (lai tie būtu šķiedrvielām bagātāki, gatavojiet tos ar visu mizu).

Veidojiet iepirkumu sarakstu

Jūsu maltīšu plāns ir gatavs - tagad nepieciešami produkti. Aiciniet bērnus palīdzēt sastādīt iepirkumu sarakstu! Tas ir lielisks veids, kā runāt par dažādiem produktiem un to uzturvērtību. Lai šo procesu padarītu jautrāku, izgudrojiet dažādas spēles, piemēram, zīmējiet vajadzīgos produktus un lieciet bērniem tos atminēt.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija