Kā pareizi ziemā mājas apstākļos veikt pēdu kopšanas procedūras

Veselība 9.janvāris 2021
 

4 / 5

pexels.com

4. Pedikīrs mājas apstākļos

Lai mājsēdes laikā, kamēr pedikīra pakalpojumi nav pieejami, varētu veikt to mājas apstākļos, sekojiet šiem vienkāršajiem soļiem:

1. Pirms pēdu mērcēšanas ar speciālu kociņu atbīdiet kutikulas. Mājas apstākļos izvairieties no kutikulu griešanas, bet izmantojiet speciālas kutikulu eļļās to mīkstināšanai un atbīdīšanai.

2. Pēc tam lieciet pēdas iepriekš sagatavotā pēdu vanniņā. Ūdens tajā nedrīkst būt karsts. Ūdenim varat pievienot speciālus līdzekļus pēdu mērcēšanai, jūras sāli, ēteriskās eļļas.

3. Mērcējiet pēdas 10-15 minūtes.

4. Kad pēdas izmērcētas, nosusiniet tās ar dvieli un nogrieziet kāju nagus ar speciālām standziņām. (Ja nav nagu problēmu un tie nav pārāk cieti, tos var apgriezt arī pirms pēdu mērcēšanas.)

5. Sabiezējušo un cieto ādu norīvējiet ar speciālu rīvi. Rīvējiet pēc iespējas vienā virzienā. Nepārspīlējiet un nepārcentieties, lai netraumētu pēdu ādu! Rīvi izmantojiet tikai tur, kur tas patiešām nepieciešams.

6. Atmirušo ādas šūnu noņemšanas procedūru noslēdziet ar speciālu pēdu skrubi.

7. Ja vēlaties īpaši palutināt pēdas, pēc šīs procedūras lietojiet pēdu masku.

8. Noslēgumā ar masāžas kustībām uzklājiet pēdām kopjošu krēmu un ļaujiet tam iesūkties. Ja ādas pirms procedūras bijusi īpaši cieta un sausa, lietojiet krēmus ar lielāku urea saturu - aptiekās ir pieejami produkti pat ar 50% urea īpaši maigai ādai.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija