6 populāri apģērbu veidi, kas patiesībā var kaitēt veselībai

Veselība 5.septembris 2021
 
Roger Wong/INSTARimages/Cover Im/Scanpix/Leta
tl tautaruna.lv
 
Šie apģērbi mēdz būt iecienīti dāmu vidū, taču izrādās, ka to valkāšana var kaitēt veselībai.

pexels.com

1. Pārāk cieši legingi

Pārāk bieža legingu nēsāšana var izraisīt ādas iekaisumus. legingi parasti ir izgatavoti no ļoti blīva materiālā un ir diezgan stingri. Pārvietojoties, audums var berzēt ādu. Turklāt ķermenis kustoties svīst, un mitra vide ir labvēlīga vieta baktērijām. Tāpēc ieteicams lgingus bieži mainīt un mazgāt pēc to lietošanas.

pexels.com

2. Saulesbrilles

Saulesbriļļu galvenais uzdevums ir aizsargāt acis no ultravioletā starojuma, ne tikai no saules gaismas. Ja brillēm nav UV 400 filtra, šis aksesuārs nesniegs maksimālu aizsardzību. UV filtru nenosaka lēcu nokrāsa. Tumšas saulessbrilles var dažreiz nodarīt vairāk slikta - acu zīlītes palašinās un, ja nav UV filtra, acis var tikt nopietni traumētas. Vislabāk saulesbrilles iegādāties optimetrijas veikalos.

Roger Wong/INSTARimages/Cover Im/Scanpix/Leta

3. Zīmuļsvārki

Lai gan šis ir elegants apģērba gabals, tas traucē dabīgām kustībām. Rezultātā mainās ne tikai gaita, bet arī stāja, kas var izraisīt muguras sāpes. Šajos svārkos ir arī grūti saliekt ceļus, kas nozīmē, ka muguras muskuļi šo kustību laikā izjūt papildu spriedzi.

pexels.com

4. Zeķubikses

Šādas zeķubikses var akirināt ādu, izraisot izsitumus. Tāpat zeķubikses var mainīt pirkstu dabīgo stāvoklo, kas var novest pie kāju problēmām. Būtībā ciešas zeķubikses var būt tikpat bīstamas kāju pirkstiem kā šauras kurpes.

pexels.com

5. Matu stīpa

Dažreiz matu stīpas saspiež galvas frontālos muskuļus, kas var izraisīt diskomfortu un glavassāpes. Ieteicams izmantot vaļīgākas stīpas, kas izgatavotas no dabīga auduma.

pexels.com

6. Gladiatoru sandales

Šī veida sandales ir ļoti iecienītas, tačusiksniņu aptīšanas ap kāju dēļ, tās var būt ne tikai neērtas, bet arī kaitēt kāju veselībai. Šie apavi var traucēt asinsritei, kas var novest pie tūskas un pat varikozām vēnām. Tās drīkst valkāt, taču to nevajadzētu darīt pārāk bieži.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Man. Patīk šāds apģērbs legingi krāsa patīk apģērbs arī

5.septembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija