3 dzērieni, kas var negatīvi ietekmēt smadzeņu darbību

Veselība 20.augusts 2022
 
pexels.com
Eksperti norāda, ka šie trīs dzērieni var negatīvi ietekmēt smadzeņu darbību.

pexels.com

1. Limonādes

2017. gadā žurnālā " Alzheimer's & Dementia" tika publicēts pētījums par limonāžu ietekmi uz smadzeņu darbību. Izrādās, ja regulāri lietojat limonādes, piemēram, vismaz vienu dzērienu dienā, pastāv risks, ka jūsu smadzenes ātrāk novecos. Tas tiešā mērā ir attiecināms uz atmiņu. Pētījumā secināja, ka tiem cilvēkiem, kuri regulāri lietoja šādus dzērienus, bija sliktāka "epizodiskā" atmiņa jeb viņiem bija grūtāk atcerēties dažādus pagātnes notikumus.

pexels.com

2. Diētiskās limonādes

Žurnālā "Stroke" publicētajā pētījumā atklājās, ka tie cilvēki, kuri katru dienu dzer diētiskās limonādes, pakļauj sevi nopietnām veselības problēmām. Pētījumā pierādījās, ka šiem cilvēkiem ir teju trīs reizes lielāks risks iegūt insultu vai demenci.

pexels.com

3. Alkohols

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga veselībai. Tas ir visiem zināms fakts. Alkohols nelabvēlīgi ietekmē visu veselību, tai skaitā smadzeņu darbību, paātrinot to novecošanās procesu. 2022. gadā veiktajā pētījumā atklājās, ka pat tikai viens vai divi alkoholiskie dzērieni dienā, negatīvi ietekmē smadzeņu veselību. Smadzenēs samazinās gan baltā, gan pelēkā viela, kuras ir atbildīgas par dažādām kognitīvām funkcijām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija