4 populāri mīti par skriešanu

Veselība 22.oktobris 2022
 
pexels.com
Skriešanai ir daudz plusu. Skrienot mēs stiprinām savu sirdi, varam uzlabot garastāvokli un veicināt labu miega kvalitāti. Tomēr pastāv vairāki mīti, kuri nav patiesi. LifeHacks apkopoja populārākos mītus par skriešanu.

pexels.com

1. Skrienot ātri, noskriesiet vairāk kilometru

Pastāv uzskats, ka, jo ātrāk skriesiet, jo tālāk tiksiet. Tomēr tā nav, pārlieku ātra skriešana, pie kuras nav pieradis jūsu ķermenis, var būt bīstama. Tāpēc nevajadzētu katru reizi palielināt savu skriešanas tempu. Skrienot pārlieku ātri, jūs varat savainoties.

pexels.com

2. Skriešana nodara kaitējumu ceļiem

Patiesībā ir tā, ka skriešana var palīdzēt ceļiem ilgtermiņā, tie var kļūt "izturīgāki". Cilvēkiem, kuri lielāko savas dzīves daļu ir skrējuši, ceļi ir izturīgāki nekā tiem, kuri vispār neskrien. Nesen veiktajā pētījumā pierādījās, ka maratona skrējējiem ir uz pusi mazāks risks iegūt ceļu osteoartrītu, salīdzinot, piemēram, ar soļotājiem.

pexels.com

3. Pirms skriešanas nevajag iesildīties

Pastāv uzskats, ka pirms skriešanas, iespējams, nevajag iesildīties, jo tas neveicinās labāku sniegumu. Tomēr eksperti norāda - iesildīšanās ir ļoti svarīga. Katru reizi pirms grasāties sākt skriet, izstaipiet savu muskuļus. Tādējādi iesildīsiet ķermeni un pastāvēs mazāks risks iegūt savainojumus.

pexels.com

4. Apaļīgāki cilvēki skrien daudz lēnāk par slaidiem cilvēkiem

Var šķist, ka apaļīgi cilvēki nevar sacensties skriešanā ar slaidiem cilvēkiem. Tiek uzskatīts, ka pateicoties lielākai ķermeņa masai, apaļīgi cilvēki ir lēnāki par slaidajiem. Tomēr ne vienmēt tā ir. Ātrāk skries tas, kuram būs lielāka muskuļu masa, nevis mazāka tauku masa. Ja slaidam cilvēkam būs ļoti maza muskuļa masa, bet apaļīgam liela, tad tieši apaļīgais cilvēks spēs skriet ātrāk. Tikai tāpēc, ka jūsu svars ir lielāks, tas ne vienmēr nozīmēs, ka esat lēns skrējējs.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija