6 iemesli, kāpēc uzturā iekļaut grieķu jogurtu

Veselība 14.novembris 2022
 
pexels.com
Grieķu jogurts veselībai sniedz daudz lielāku labumu nekā, piemēram, jogurts bez piedevām. Tajā ir vairāk olbaltumvielu un citu vērtīgo uzturvielu. Lasiet tālāk un uzziniet, kādu labumu veselībai sniedz grieķu jogurts.

Viena porcija grieķu jogurta satur aptuveni 11 gramus olbaltumvielu, kas ir 22% no dienā ieteicamās olbaltumvielu devas.

pexels.com

1. Veicina muskuļu augšanu

Pateicoties tam, ka šis jogurts satur daudz olbaltumvielu un kalciju, kuras ir būtiskas uzturvielas, lai veicinātu muskuļu augšanu, Grieķu jogurtu ieteicams ēst ikvienam, kas nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm.

pexels.com

2. Uzlabo gremošanas trakta darbību

Grieķu jogurts ir bagāts arī ar probiotikām. Hārvārdas Medicīnas skolas veiktajā pētījumā pierādījās, ka ikdienā uzņemot pietiekami daudz probiotikas iespējams atvieglot aizcietējumus. Labās baktērijas veicinās labāku gremošanas trakta darbību. Jogurtā esošās uzturvielas palīdzēs arī cītīties ar skābes refluksu jeb atvilni.

pexels.com

3. Stiprina kaulus

Šajā produktā sastopamas vairākas vērtīgas uzturvielas, kas ir būtiski svarīgas kauliem, tai skaitā kalcijs. Regulāri ēdot grieķu jogurtu, jūs varat stiprināt savus kaulus, jo tie saņems visas vērtīgās uzturvielas.

pexels.com

4. Labai mentālai veselībai

Izrādās, ka ēdot produktus, kuri ir bagāti ar labajām baktērijām, mēs varam uzlabot garastāvokli, mazināt pirmos depresijas simptomus. Pētījumā pierādīts, ka probiotiskās baktērijas, kuras atrodas zarnās, ietekmē kinurenīna līmeni asinīs. Šai vielai nokļūstot smadzenēs var attīstīties depresija. Tas nozīmē to, ka jogurta ēšana var palīdzēt mazināt stresu un uzlabot vispārējo pašsajūtu.

pexels.com

5. Veicina svara zudumu

Zinātnieki izvirza hipotēzi, ka zems kalcija līmenis var ietekmēt cilvēku apetīti, veicinot svara pieaugumu. Ēdot produktus, kuru sastāvā ir kalcijs, iespējams, var tikt veicināta ātrāka vielmaiņas darbība.

pexels.com

6. Veicina matu augšanu

Grieķu jogurtā esošie proteīni var veicināt matu augšanu. Ja vēlaties iegūt biezus un kuplus matus, ieteicams ne tikai ēst šo jogurtu, bet arī ieklāt to matos. Jogurtu matos ieteicams atstāt 15 līdz 20 minūtes. Pēc tam matus izmazgājiet. Šādu procedūru atkārtojiet reizi nedēļā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija