8 iemesli, kāpēc vajag nodarboties ar fiziskām aktivitātēm

Veselība 11.janvāris 2023
 
pexels.com
Vai zināt kādu labumu, bez labas veselības, liekā svara zaudēšanas, sniedz sportošana?

unsplash.com

1. Labs garastavoklis

Ja jūtaties noskumis, bēdīgs, tad pavisam lielisks veids, kā uzlabot garastāvokli ir doties sportot. Laikā, kad trenējamies, mūsu smadzenēs izstrādājas endorfīni - labas pašsajūtas hormoni jeb tā sauktie laimes hormoni.

unsplash.com

2. Enerģijas pieplūdums

Var šķist, ka pēc aktīvas sportošanas visa enerģija būs izsmelta un jūs izjutīsiet bezspēku, taču tā nemaz nav. Pēc sportošanas jūs jutīsieties daudz enerģiskāki.

unsplash.com

3. Labs miegs

Ja jūs māc miega problēmas, tad tās varat mēģināt risināt ar regulārām fiziskām aktivitātēm. Jo lielākas intensitātes aktivitātes veiksiet, jo, iespējams, labāks miegs jums būs.

unsplash.com

4. Pašapziņas celšana

Vai zinājāt, ka sportojot varat celt savu pašapziņu? Brīdī, kad, piemēram, noskriesiet savus pirmos piecus kilometrus, kurus iepriekš nevarējāt pieveikt, jūs jutīsieties lepni par sevi. Regulāras fiziskas aktivitātes var palīdzēt jums justie gandarītiem un lepniem par saviem panākumiem, spējam.

unsplash.com

5. Samazinās stresa līmenis

Vingrojot mēs atbrīvojam ķermeni un prātu no uzkrātā stresa. Laikā, kad mūsu ķermenis smagi strādā sporta zālē, stresa hormonu līmenis samazinās. Stress un trauksme vislabāk samazinās tieši veicot aerobikas vingrinājumus.

unsplash.com

6. Garāks mūžs

Regulāras fiziskās aktivitātes var pagarināt jūsu mūžu. Tāpēc sportojiet! Pat garas pastaigas nāks par labu jūsu veselībai. Amerikas Sirds asociācija izceļ, ka cilvēki, kuri uztur veselīgu svaru un ir fiziski aktīvi, dzīvo vidēji par 7 gadiem ilgāk nekā tie, kuri to nedara.

unsplash.com

7. Veselīgs svars

Protams, regulāras fiziskas aktivitātes palīdz uzturēt normālu ķermeņa svaru un atbrīvoties no nevēlamajiem kilogramiem.

unsplash.com

8. Laba veselība

Pirmais, kas ienāk prātā domājot par sportošanu ir svara zaudēšana un laba veselība. Tā, protams, arī ir. Regulāras fiziskas aktivitātes palīdzēs jums uzturēt labu veselību. Sportojot jūsu kauli un muskuļi kļūs spēcīgāki. Samazināsies sirds slimību risks, kā arī fiziskās aktivitātes var palīdzēt samazināt artrīta radītās sāpes.





Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija