6 padomi, kā kopt un sadziedēt sasprēgājušas lūpas ziemas laikā

Veselība 19.janvāris 2023
 
pexels.com
Pateicoties ziemas spelgonim, sausajam gaisam mājās, daudzi gada aukstajos mēnešos saskaras ar vienu problēmu - sausām lūpām. Kā padarīt lūpas atkal mīkstas un ko veikt profilaktiski, lai tās nekļūtu sausas?

unsplash.com

1. Alveja

Alveju bieži vien izmanto saules radīto apdegumu ārstēšanā, diskomforta mazināšanā, bet izrādās, ka šis "brīnumaugs" var palīdzēt arī dziedēt sasprēgājušas lūpas. Ja jums ir pieejams alvejas augs, tad atliek vien nogriezt nost vienu tā lapu un uzklāt lapā iekšā esošo želejveidīgo masu uz lūpām.

unsplash.com

2. Medus

Medum piemīt dažādas dziednieciskas īpašības, tāpēc to lietojam brīžos, kad esam saaukstējušies. Izrādās, ka medus var sadziedēt arī sasprēgājušas lūpas. Medus palīdzēs mitrināt sausās lūpas un nolobīt atmirušo ādu. Tas vienlaicīgi būs labs lūpu mitrinātājs un pīlings.

pexels.com

3. Lūpu balzāms ar SPF

Neatkarīgi no tā, vai ir vasara, vai ziema, ieteicams uz lūpām uzklāt lūpu balzāmu ar SPF aizsardzību. Svarīgi ir atcerēties, ka saule arī ziemā ir tikpat kaitīga mūsu ādai un lūpām, kā vasarā. Eksperti iesaka izvēlēties lūpu balzāmums ar vismaz SPF 30. Ja atrodoties ilgstoši svaigā gaisā, ārpus telpām, ieteicams lūpu balzāmu profilaktiski uzklāt ik pēc divām stundām.

unsplash.com

4. Vazelīns

Vazelīns būs ļoti lēts ādas kopšanas līdzeklis, kuru izmantot brīžos, kad vēlaties parūpēties par savu lūpu labsajūtu. Vazelīns palīdzēs mitrināt lūpas. Izrādās, ka, lai dziedētu sasprēgājušas, sausas lūpas, vazelīns ir labāka izvēle par dažādām eļļām. Eksperti iesaka vazelīnu uz lūpam uzklāt vairākas reizes dienā.

unsplash.com

5. Gurķu šķēlītes

Filmās bieži vien sievietes savās skaistumkopšanas procedūrās izmanto gurķu šķēlītes. Tās tiek liktas uz acīm, lai samazinātu pietūkumu, bet izrādās, ka gurķu šķēlītes var likt arī uz sausām lūpām. Viegli paberzējiet lūpas ar gurķu šķēlīti, pēc 10 minūtēm noskalojiet lūpas. Tām vajadzētu kļūt maigākām. Vēl viens veids, kā izmantot gurķu šķēlītes lūpu dziedēšanā, ir izveidot masku. Smalki sasmalciniet gurķi, uzklājiet masu uz lūpām un paturiet masku desmit minūtes, pēc tam lūpas noskalojiet.

unsplash.com

6. Maigs pīlings

Ja jūsu lūpas ir ne tikai sausas, bet ir redzams, ka tās sāk zvīņoties, tad, lai tās dziedētu, varat izmantot maigu pīlingu. Visbiežāk šāda tipa pīlingi tiek gatavoti no cukura un medus. Izmantojot šādu skrubi, jums ir jābut maigam un berzējiet skrubi gar lūpām ar vieglām kustībām. Šādi jūs atbrīvosieties no atmirušajām ādas plēksnēm.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija