Tev nepieciešams:
- stikla trauks cepšanai;
- nazis;
- olu kuļamais;
- ābolu mizotājs;
- bļoda;
- kārtainā mīkla;
- seši āboli;
- milti (80 g);
- cukurs (60 g);
- četras olas;
- piens (300 ml);
- sviests (50 g);
- brūnais cukurs.
1. Vispirms ieklāj kārtaino mīklu traukā, kurā cepsi pīrāgu, rūpīgi pielīdzinot mīklu pie tā malām un lieko daļu nogriežot nost.
2. Tad nomizo ābolus.
3. Kad tas izdarīts, pārgriez katru ābolu uz pusēm, izņem serdi un sēkliņas.
4. Pēcāk tev nepieciešams katru ābolu sagriezt šķēlēs.
5. Kad tiktāl esi ticis, gabaliņus neatdalot, izkārto ābolus uz mīklas cepamtraukā.
6. Pēc tam iesit bļodā četras olas, klāt pielej pienu, pievieno miltus, cukuru un sviestu.
7. Tad sakul visu.
8. Pēcāk pārlej izveidoto masu pāri cepamtraukā izkārtotajiem āboliem.
9. Tad pārkaisi visu ar brūno cukuru.
10. Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm 170 grādu temperatūrā.
11. Izņem no krāsns, sagriez gabaliņos un rotā ar saldējuma bumbiņām, vari pārliet pāri kādu gardu karameļu, zemeņu vai šokolādes mērci. Labu apetīti!
Komentē