Sastāvdaļas (2 - 3 porcijām):
- 1 svaiga biete;
- 2 glāzes augu izcelsmes piena (piemēram, mandeļu, kokosriekstu, utt.);
- 2 mīkstas dateles;
- 1 tējkarte vaniļas ekstrakta;
- 1 kanēļa standziņa;
- 1 ēdamkarote kļavu lapu vai citas garšas sīrupa (pēc izvēles).
Pagatavošaka:
1. Vispirms nomizo un sagriez bietes. Tad tās novāra, kamēr tām var viegli izdurt cauri dakšu.
2. Tad ņem talkā blenderi un vispirms tajā ielej 2 glāzes izvēlētā augu izcelsmes piena.
3. Blenderī ievieto iepriekš sagatavotās bietes.
4. Tad bietēm un pienam pievieno dateles.
6. Visbeidzot, visam pievieno tējkaroti vaniļas ekstrakta un visu sablenderē viendabīgā šķidrumā.
7. Sagatavoto šķidrumu caur sietiņu nolej katliņā un liec sildīties uz mazas uguns. Kad latte sāk nedaudz vārīties, pievieno tai kanēļa standziņu un trīs minūtes to apmaisi. Ja ir vēlēšanās pēc saldākas garšas, lattei var pievienot, piemēram, kļavu lapu sīrupu.
8. Izņem kanēļa standziņu no lattes un salej to krūzēs.
Komentē