1. Kartupeļi
Vairākkārt sildot kartupeļus, tie zaudē garšu, kā arī ievērojami mazinās to veselīgās īpašības. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildīti kartupeļi folijā istabas temperatūrā var būt par cēloni arī botulismam (botulisms ir toksiska uztura infekcija, kas rodas uzturā lietojot inficētus pārtikas produktus).
Kartupeļu biezputru un kartupeļus frī vislabāk apēst uzreiz, bet vārītu kartupeļu pārpalikumus var pievienot salātiem.
2. Vistas gaļa
Atkārtoti sildot vistas ēdienus, mainās tajos esošo proteīnu sastāvs, kas var novest pie gremošanas sistēmas traucējumiem, norāda "Independent".
Labāk vistas pārpalikumus izmanto salātos vai pagatavo sviestmaizi.
3. Rīsi
Rīsos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un aminoskābju, kā arī baktēriju sporas, kas izdzīvo pat pēc to pagatavošanas. "Independent" norāda, ka pagatavotos rīsos, kas atstāti istabas temperatūrā, vairosies baktērijas, kuras atkārtota sildīšana neiznīdēs, tādejādi izraisot pat saindēšanos.
4. Bietes
Bietes saglabā savas veselīgās īpašības pat zupā. Taču nav ieteicams bietes atkārtoti sildīt, jo tajās ir arī daudz nitrātu, vēsta "Independent".
Protams, visveselīgākās ir svaigas bietes, ko var izmantot smūtijos un salātos.
5. Sēnes
Sēnes ir ļoti "viltīgas", jo, lai gan tajās ir daudz proteīnu, vitamīnu un aminoskābju, tās organismam ir grūti pārstrādāt. Kā norāda "Independent", atkārtoti sildot ēdienus, kuros ir sēnes, mainās proteīnu sastāvs tajās un tās var veicināt vēdera uzpūšanos.
6. Spināti
Spināti ir ļoti veselīgi, jo tajos ir daudz vitamīnu un minerālvielu. "Inependent" norāda, ka spināti ir arī pilni ar nitrātiem, kas kļūst par nitrītiem pēc to atkārtotas sildīšanas.
Labāk ēd svaigus spinātus vai pievieno tos smūtījiem, salātiem un sviestmaizēm.
7. Selerija
Selerija ir lieliska zupas sastāvdaļa, taču to nedrīkst sildīt mikroviļņu krāsnī. Kā norāda "Mirror", selerija satur nitrātus, kas kļūst par toksiskiem nitrītiem, kad to atkārtoti silda.
8. Olas
Lai gan šaubāmies, ka kāds mikroviļņu krāsnī silda, piemēram, brokastu omleti vai vārītas olas, tik un tā "Mirror" brīdina to nedarīt, jo pēc sildīšanas olas kļūst toksiskas.
Labāk aukstas vārītas olas izmanto salātos vai sviestmaizēs.
Komentē