Atvēsinošais rupjmaizes krēms ar dzērvenēm

Virtuvē 8.jūlijs
 
Cookbook
Ilze Šteinfelde
 
Vasarā, kad kārojas kāds krēmīgs našķis, šis būs lielisks risinājums ar īsteni latvisku garšu. Jo kas gan latviešu desertu salikumos varētu būt vēl tradicionālāks, kā rupjmaize un dzērvenes? Lūk, brīnišķīgs krēms vasaras gardumam.

Sastāvdaļas:

  • Olas dzeltenums: 7 gab
  • Cukura sīrups: 150 g
  • Saldais krējums: 500 g
  • Dzērvenes: 100 g
  • Rupjmaizes rīvmaize: 45 g

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus saputo, tievā strūkliņā pievienojot karstu cukura sīrupu.

Puto, līdz masa atdziest.

Saputo saldo krējumu, ko iecilā olu masā, pievieno dzērvenes, rupjmaizi, kanēli.

Liek saldētavā līdz sastingst.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija