Ogu un biezpiena kūka "Vasaras ogu sapnis"

Virtuvē 30.jūlijs
 
pexels.com
Šī kūka brīnišķīgi papildinās ne tikai svētku galdu vasarā, bet būs arī lielisks biedrs nesteidzīgai tējas tases baudīšanai uz lieveņa kādā no vasaras vakariem.

Sastāvdaļas:

  • krūze svaigu jāņogu (jāņogu vietā var izmantot arī ķiršus vai citas ogas);
  • krūze cukura;
  • 200 grami biezpiena;
  • 3 olas;
  • puskrūze eļļas (ar neitrālu garšu);
  • krūze piena;
  • 2 krūzes miltu;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera;
  • sviests formas ieziešanai.

Process:

Vispirms ņem bļodu un tajā iesit trīs olas. Tad olām pievieno cukuru.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Tad ņem mikseri un sakul olas ar cukuru krēmīgā masā.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Masai pievieno eļļu un pienu. Visu sakul ar mikseri.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Tad atsevišķā bļodā ieber miltus un cepamo pulveri. Visu samaisi.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Pievieno miltus un cepamo pulveri olas masai. Pievieno nelielos daudzumos, pēc katras pievienošanas kārtīgi izmaisot.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Tad ņem cepamo formu un iezied to ar sviestu. Šādam sastāvdaļu daudzumam derēs forma ar 22 centimetru diametru. Ielej formā masu.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Kad masa ielieta cepamajā formā, tai pa virsu izkārto biezpienu.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Visbeidzot pa virsu biezpienam izliec ogas.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Visu liec krāsnī cepties 180 grādos aptuveni 40 - 45 minūtes.

Tad izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Dekorē ar svaigām ogām un pūdercukuru.

Ekrānuzņēmums no Youtube/ The Midnight Kitchen

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija