Vajadzēs:
- Ķirbis - 1 kilograms;
- cukurs - 1 kilograms;
- laims - 3 gabali;
- ūdens - 200 mililitri;
- krustnagliņas - 1 sauja;
- smaržīgie pipari - 5 gabali;
- vaniļas cukurs - 1 ēdamkarote.
Pagatavošana
Lej katlā ūdeni, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, krustnagliņas un smaržīgos piparus. Vāra 10 minūtes. Ļauj savilkties garšām vēl 15 minūtes. Izņem piparus un krustnagliņas. Cukura sīrups ir gatavs!
Notīra ķirbi. Sagriež smalkāk un liek katlā ar cukura sīrupu un laima sulu. Uzliek katlam vāku un vāra, līdz ķirbji mīksti. Samaļ tos vai izspiež caur sietu.
Pagaršo un pilda burkās.
Komentē 1
viena sauja krustnagliņas nu gan būs pa daudz