Divi veidi, kā pagatavot auksto zupu

Virtuvē 11.jūlijs
 
Rūta Kalmuka/F64
LifeHacks.lv, Dzīvei.lv
 
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.

1. Aukstā gurķu zupa

Sastvādaļas:

  • 0,5 l jogurta bez cukura
  • 250 g gurķu sāls pipari cukurs
  • 1 ēdamk. sīki sagrieztu diļļu
  • Plāna rupjmaizīte

Pagatavošana:

Nomizotu gurķi sasmalcina un ieber atdzesētā jogurtā.

Pēc garšas pieliek sāli, piparus, cukuru un dilles, lai būtu pikanta garša.

Atdzesē un pasniedz ar rupjmaizi.

pixabay

2. Avokado aukstā zupa ar valriekstiem

  • Jogurts bez piedevām (vislabāk noderēs grieķu) - 500 ml
  • Valrieksti - 2 saujas
  • Avokado - 2 gab.
  • Svaigas bērzu sulas (var izmantot arī labu ūdeni) - 500 ml
  • Redīsi - 2 gab.
  • Sāls - pēc garšas
  • Estragons - ½ saujas
  • Baziliks - ½ saujas
  • Piparmētra - pāris lapiņu
  • Olīveļļa (var arī citu, piemēram, rapšu, ķirbju) - 6 ēdamkarotes
  • Balzametiķis vai ābolu etiķis - 1- 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apgrauzdē valriekstus, pieber pāris šķipsnas sāls un piestā saberztus melnos piparus. Ja vēlas, lai grauzdējums būtu vienmērīgs, riekstus liek cepeškrāsnī.

Grauzdētos riekstus sablendē kopā ar svaigu estragonu, baziliku un avokado. Šai receptei derēs tikai patiešām gatavi avokado. Blendējot pamazām lej klāt olīveļļu, līdz izveidojas bieza masa.

Visam pielej apmēram puslitru bērzu sulas un kārtīgi samaisa. Tas, cik daudz šķidruma liet klāt zupai, atkarīgs no tā, kādu vēlas zupas konsistenci. Pēc tam visam piejauc klāt jogurtu, un - zupa gatava!

Zupu pasniedz atdzesētu kopā ar plānās šķēlēs sagrieztiem svaigiem redīsiem, balzametiķa pilieniem un svaigām piparmētru lapiņām.

Rūta Kalmuka/F64

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija