5 gardi veidi, ko iesākt ar bagātīgo kabaču ražu

Virtuvē 27.jūlijs 2021
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To ir iespējams izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Ko darīt brīžos, kad visas ierastās kabaču receptes jau ir izmantotas vai apnikušas, bet šis dārzenis vēl atrodas ledusskapī? Izlasiet un izmēģiniet piecus neparastus kabaču pagatavošanas veidus. Lai labi garšo!

pexels.com

1. Kabaču ievārījums

Tradicionāli kabači tiek cepti, sautēti, vārīti vai grillēti. Tomēr vēl viens lielisks veids, kā izmantot kabačus ir pagatavot ievārījumu. Kabacis būs lielisks papildinājums, lai pagatavotu gardu ievārījumu, kas garšos ikkatram. Izmēģiniet pagatavot kabaču - ingvera ievārījumu.

Recepte:

Nepieciešams: 4 citroni, 1,8 kg nomizota, sagriezta kabača, 1,8 kg cukura, 85 g ingvera.

Pagatavošana: Nomizojiet citronu, pēc tam izpiediet tā sulu. Ielieciet kabačus katlā, pievienojiet divas ēdamkarotes citrona sulas. Citrona atlikumus ievietojiet marlē, tie vēlāk būs nepieciešami. Lieciet kabačus vārīties, līdz dārzeņa gabali kļūst caurspīdīgi. Pēc tam pievienojiet klāt cukuru, atlikušo citrona sulu, ingveru un marles saišķīti ar tur ievietotajiem citrona atlikumiem. Maisot vāriet visas sastāvdaļas, līdz cukurs ir izkusis. Kad ievārījums ir sācis vārīties, nepieciešams vēl papildus to vārīt 10 līdz 15 minūtes, vai līdz brīdim, kad kabači ir kļuvuši pavisam mīksti. Pēc tam pildiet ievārījumu burkās un nolieciet vēsā, tumšā vietā.

pexels.com

2. Kabaču kūka

Kabačus var izmantot ne tikai sāļu ēdienu pagatavošanā, bet arī saldajos ēdienos, piemēram, kūkās. Dārzeņu kūkas arvien iemanto popularitāti gardēžu vidū. LifeHacks.lv ir apkopojis divas kūku un keksiņu receptes, kurās tiek izmantoti kabači.

Viena no receptēm ir sulīga šokolādes kūka. Jums būs nepieciešamas olas, cukurs, eļļa, jogurts, milti, kakao pulveris, soda, cepamais pulveris, kanēlis, kabači, piens, sviests, šokolāde, ķirši, cukurs. Recepti gardajai šokolādes kūkai ar kabačiem varat atrast šeit.

Izmēģiniet ne tikai kūkas pagatavošanu, bet arī mazo keksiņu, kas būs kā lielisks, mazs saldais ēdiens pie kafijas vai kāda cita dzēriena. Lai pagatavotu kabaču keksiņus būs nepieciešamas olas, cukurs, eļļa, jogurts, kabači, milti, kakao pulveris, soda, cepamais pulveris, kanēlis, sviests, vārīts iebiezināts piens, krustnagliņas. Recepti kabaču keksiņiem varat atrast šeit.

pexels.com

3. Kabaču lazanja

Kabaču lazanja ir ļoti līdzīga ierastaji lazanjas receptei. Vienīgā atšķirība ir tā, ka šī būs veģetārā ēdiena versija, bet gaļas mīļotāji var pievienot klāt arī gaļu. Gatavojot dārzeņu lazanju tajā var izmantot visus dārzeņus, kas iet pie sirds. Kabačus ieteicams sarīvēt pirms likt tos klāt lazanjai.

Recepte:

Nepieciešams: 8 plūmju tomāti, 2 ķiploka daiviņas, 1 ēd.k. eļļas, 1 rozmarīna zariņš, puse tējk. cukura, 2 puravi, 20 g sviesta, 100 g spinātu, 500 g kabaču, 10 lazanjas plāksnes, 250 g rikotas siera, 124 g mocarellas siera un 50 g parmezana siera.

Pagatavošana: Kamēr tiek gatavotas sastāvdaļas, uzkarsējiet cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā. Lieciet tomātus, ķiplokus, eļļu, rozmarīnu un garšvielas pēc izvēles uz pannas un cepiet. Cepiet aptuveni 25 minūtes. Pēc tam visas šīs sastāvdaļas sablenderējiet. Pēc tam pannā lieciet puravus, sviestu un apcepiet aptuveni 7 līdz 10 minūtes, pēc tam klāt pievienojiet spinātus un kabačus. Apcepiet visu, līdz kabači ir mīksti. Pēc tam cepamtraukā ieklājiet lazanjas plāksnes, pa virsu sablenderēto tomātu mērci, tad apceptos dārzeņus un sieru, kārtojiet šo visu vairākās kārtās. Cepiet lazanju aptuveni 40 līdz 45 minūtes.

pexels.com

4. Kabaču salāti

No kabačiem ir iespējams pagatavot arī gardus salātus. Izmēģini ko pavisam jaunu un nebijušu. Šie kabaču salāti noderēs gan ikdienas maltītem, gan svētku galdam.

Recepte:

Lai pagatavotu kabaču salātus nepieciešams: 1 kabacis, 1 ēd.k. eļļas, 1 ķiploka daiviņa, 1 ēd.k. ķlavu sīrupa, 3 ēd.k. lazdu riekstu, 2 graudzētas maizītes (sagrieztas gabaliņos), 200 g kale jeb lapu kāposta, 10 redīsi, rīvēts parmezāna siers.

Salātu mērces pagatavošanai nepieciešams: 2 ēd.k. sarkanvīna etiķa, 1 ēd.k. citronu sulas, 3 ēd.k. eļļas, 1 tējk. dižonas sinepes, šķipsniņa cukura.

Pagatavošana: Uzkarsējiet cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā. Nomizojiet un sagrieziet kabaci. Lieciet to uz cepamās pannas, pārlejiet ar eļļu, pievienojiet klāt ķiploku un ķlavu sīrupu, garšvielas pēc vajadzības. Cepiet 8 minūtes. Kamēr kabacis cepas, sagrieziet lapu salātus lielos gabalos, redīsus, lieciet bļodā. Pēc tam sajauciet visas salātu mērces sastāvdaļas kopā. Kad kabači izcepušies, lieciet pa virsu salātu lapām, pievienojiet klāt riekstus, grauzdētas maizes kubiciņus un sieru.

pixabay.com

5. Kabaču čatnijs

Lai varētu baudīt kabaču arī ziemā, tos var gan marinēt, gan izvārīt ievārījumu. Tomēr vēl viens labs veids, kā kabačus sagatavot ziemas sezonai, ir pagatavot pikantu čatniju, kas saderēs kopā ar dažādiem ēdieniem. Kabaču čatnijs būs ne tikai lielisks garšas pastiprinātājs ēdieniem, bet arī laba dāvana citiem. Izmēģini!

Recepte:

Nepieciešams: 1,5 kg nomizotu, sagrieztu kabaču, 225 g šalotes sīpola, 225 g nomizotu, sagrieztu ābolu, 225 g rozīnes, neliels ingvera gabaliņš, 225 g cukura, 850 ml iesala etiķa un 12 melno piparu graudiņu, 2 ēd.k. sāls.

Pagatavošana: Sagrieziet kabaci un apberiet ar sāli. Atstājiet kabačus 12 stundas ievilkties. Pēc 12 stundām noskalojiet kabačus, ielieciet tos katliņā. Pievienojiet klāt šalotes sīpolus, ābolus, rozīnes, ingveru, cukuru, etiķi un piparus. To visu vāriet uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz brīdim, kad masa ir ieguvis biezu konsistenci. Pēc tam pildiet burkās un glabājiet vēsā vietā.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija