Sastāvdaļas
- 1 liels burkāns
- Pusotra glāze miltu
- 4 olas
- 120 g sviesta
- Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 1 vidēja lieluma baklažāns
- 1 - 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 paprikas
- 1 violetais sīpols
- 100 ml saldā krējuma
Pagatavošana
1․ Burkānu nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Liek bļodiņā burkānus, miltus, 1 olu, sviestu un šķipsniņu sāls. Iejauc mīklu. Liek ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm.
2․ Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos. Liek sakarsētā pannā, kas viegli apslacīta ar eļļu. Apcep 5 - 7 minūtes uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Izslēdz plīti.
3․ Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež salmiņos. Tomātu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu - pusgredzenos.
4․ Mīklu izņem no ledusskapja un ar rokām izlīdzina cepšanas formā. Malās izveido nelielu paaugstinājumu. Dārzeņus vienmērīgi sadala uz mīklas.
5․ Atsevišķā bļodiņā rūpīgi ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sajauc 3 olas un saldo krējumu. Pievieno nedaudz sāls. Maisījumu pārlej dārzeņiem.
6․ Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 25 minūtēm. Olu maisījumam jābūt pilnībā gatavam, bet maliņām - zeltaini brūnām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠOS SACEPUMUS!
Komentē