Sastāvdaļas (4-6 personām):
- 300 g notīrīta, nelielos kubiņos sagriezta ķirbja
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 1 liels sīpols
- 3 ķiploka daiviņa
- muskatrieksts
- 100 g sarkano lēcu
- 500 ml dārzeņu vai vistas buljona
- 200 ml kokosriekstu piena
- 100 g spinātu lapu
- citrona vai laima sula
- grauzdētās, rupji sakapātas mandeles
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Dziļā pannā lej olīveļļu, apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno sīpoliem un ķiplokiem ķirbja gabalus un mazliet muskatrieksta, apcep visu vēl 5-7 minūtes.
Pielej maisījumam buljonu, uzvāri to un sautē buljonā dārzeņus 10-15 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts.
Ķirbja sautējumu sablendē vai sastampā ar kartupeļu stampu. Pieber biezenim klāt lēcas, pielej kokosriekstu pienu un sautē visu 5-7 minūtes, kamēr lēcas ir gatavas.
Minūti pirms gatavības pievieno sautējumam svaigas spinātu lapas, sāli un piparus, pielej citrona vai laima sulu un visu samaisi.
Pasniedz karstu, rotājot ar sakapātam mandelēm.
Komentē