5 lieliski veidi, kā izmantot lieko ķirbju mīkstumu

Virtuvē 6.oktobris 2021
 
pexels.com
No ķirbja var pagatavot visvisādus gardumus. Tomēr, ko iesākt ar tā mīkstumu, kas visbiežāk tiek izmests miskatē? Aplūko šīs vienkāršās idejas, kā lietderīgi izmantot visu ķirbi!

pexels.com

1. Sejas maska

Ne tikai pats ķirbis ir ļoti veselīgs, bet izrādās, ka arī tā mīkstums, kas bieži vien tiek izmests miskastē. Ķirbja mīkstums ir bagāts ar dažādiem vitamīniem, cinku, antioksidantiem, kas palīdzēs jūsu sejai izskatīties mirdzošai un atjaunos to!

Visas sejas maskas sastāvdaļas ir iespējams atrast virtuvē. Lai pagatavotu sejas masku nepieciešams ķirbja mīkstums, medus un kanēlis.

No ķirbja mīkstuma izlasiet ārā sēklas. Atstājiet tajā aptuveni vien 10 sēklas, kas maskai piešķirs tekstūru. Blenderī ielieciet ķirbju mīkstumu, sēklas, medu (2. tējk.) un kanēli (1/2 tējk.). Sabenderējiet visu kopā. Uzklājiet masku uz sejas, atstājiet aptuveni 15-20 minūtes, noskalojiet.

pexels.com

2. Dārzeņu buljons

No ķirbju mīkstuma iespējams pagatavot gardu dārzeņu buljonu. Lieciet katlā ķirbju mīkstumu, ūdeni, pievienojiet sīpolus un citus dārzeņus, vāriet tos 30 līdz 60 minūtes. Pēc tam šķirdumu lejiet caurdurī un izkāsiet. Jūs būsiet ieguvuši dzirdu, gardu buljonu. Ja nevēlaties uzreiz ķerties klāt pie buljona vārīšanas, sasaldējiet ķirbja mīkstumu. Brīdī, kad būs nepieciešams gards un pats galvenais veselīgs buljons, jūs to varēsiet pagatavot pats!

pexels.com

3. Ķirbju humuss

Pagatavojiet gardu humusu, ko varēsiet smērēt, piemēram, uz brokastu maizītēm. Tā pagatavošana ir pavisam vienkārša. Ielieciet katlā ķirbja mīkstumu, pievienojiet eļļu, aunazirņus jeb turku zirņus un to visu sautējiet. Beigās jums sanāks gards un veselīgs humuss!

pexels.com

4. Piedeva brokastu putrai

Piešķiriet savai brokastu auzu pārslu putrai pavisam jaunu garšu! Pievienojiet klāt pārslām ķirbju mīkstumu, mazliet pienu vai ūdeni un lieciet vārīties. Putra izdosies pavisam garda! Brokastu auzu pārslu putrai varat pievienot klāt arī sasmalcinātu ābolu, tas ļoti labi iederēsies pie šī salikuma. Neaizmirstiet arī par garšvielām, piemēram, kanēli.

pexels.com

5. Sulu kokteiļi

Lielisks veids, kā lietderīgi izmantot ķirbju mīkstumu, ir pagatavot dažādus sulu kokteiļus. Sākotnēji nepieciešams ķirbja mīkstumu apliet ar verdošu ūdeni, lai tie applaucētos un būtu mīksti. Pēc tam ar dakšiņu saspiediet ķirbi un pēcāk izkāsiet caurdurī, lai tajā paliktu viss liekais. Pēc šo soļu veikšana iegūsiet oranžu sulu. Šo sulu varat pievienot klāt citām sulām, lai iegūtu jaunas garšas, kā arī koteiļiem. Izmēģiniet!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija