Gardie makarūni valsts karoga krāsās

Virtuvē 8.novembris 2021
 
Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com
Par godu valsts svētkiem pagatavo atbilstošus makarūnus karoga krāsā. Tie būs ne tikai gardi, bet arī ļoti skaisti. Iepriecini sevi un savus mīļos!

Vajadzēs:

No šo sastāvdaļu daudzuma sanāks 26 makarūni.

Makarūniem

  • 100 g olu baltumi;
  • 100 g cukura;
  • 105 g mandeļu miltu;
  • 105 g pūdercukura;
  • ēdienu krāsviela (sarkana).

Dzēveņu mērcei

  • 3/4 gl. dzērveņu;
  • 3 ēdk. cukura;
  • 4 ēdk. apelsīnu sulas;
  • 1 ēdk. apelsīnu miziņas.

Apelsīnu sviesta krēmam:

  • 4 ēdk. sviesta;
  • 1 1/3 gl. cukura;
  • 1 ēdk. apelsīnu miziņas;
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1/2 - 1 tējk. piena vai ūdens, vai apelsīnu sulas.

Makarūnu pagatavošanā būs nepieciešamas arī cepešpannas, cepamais papīrs, konditorejas maisiņš, svari, mikseris, bļodas, sietiņš, karote, katliņš, putojamā slotiņa.

Pagatavošana:

1. Paņemiet pūdercukuru un mandeļu miltus, izsijājiet tos.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

2. Ielejiet katliņā ūdeni, novietojiet to uz plīts. Virs karstā ūdens novietojiet bļodu, tajā ielieciet cukuru un olu baltumus. Saputojiet tos kopā ar putojamo slotiņu. Putojiet tik ilgi, līdz cukurs ir izkusis. Svarīgi, lai bļodas apakša nepieskartos verdošajam ūdenim!

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

3. Ja jums ir mikseris ar statīvu, izmantojiet to, la samaisītu kopā sastāvdaļas. Ja tāda miksera nav, tad izmantojiet rokas mikseri. Sākotnēji putojiet lēnā režīmā 30 sekundes, tad pakāpeniski palieliniet ātrumu. Vidējā ātrumā putojiet masu aptuveni divas minūtes, līdz ir radusies balta, gaisīga konsistence. Pēc tam palieliniet ātrumu un putojiet vēl dažas sekundes, līdz masa ir kļuvusi "stingra". Paceļot miksera slotiņu ir jāveidojas stingram, taisnam "tornītim".

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

4. Bļodā, kur tika putots olu baltums, ieberiet pūdercukuru un mandeļu miltus.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

5. Pievienojiet masai klāt ēdiena krāsvielu. Sastāvdaļas kopā nemaisiet, bet iecilājiet! Šis process jāveic tik ilgi, līdz mīkla ir kļuvusi spīdīga, tai ir izveidojusies bieza, plūstoša konsistence.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

Pavisam viegls veids kā pārbaudīt vai mīkla ir pareizajā konsistencē: paņemiet konditorejas lāpstiņu, iemērciet to mīklā. Mīklu tecinot nost no lāpstiņas, uz šķīvja mēģiniet uzzīmēt astoņnieku. Ja pavisam viegli to izdodas izdarīt un mīkla nesadalās, tad tā ir gatava!

6. Kad mīkla gatava, ievietojiet to konditorejas maisiņā.

7. Ņemiet cepampannu, izklājiet tajā cepamo papīru. Svarīgi ir veidot vienāda lieluma un biezuma apļus. Pavisam viegli to būs izdarīt, ja jums ir makarūnu veidne (silkona cepamais papīrs uz kura virsū ir uzzīmēti apļi).

Turiet konditorejas maisiņu aptuveni 90 grādu leņķī. Tā galu novietojiet vietā, kur veidosiet apli. Vienmērīgi izspiediet mīklu, nekustinot konditorejas maisiņa galu. Pēc tam ar apļveida kustību strauji pavelciet maisu uz augšu, lai izveidotos pavisam mazs "tornītis".

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

8. Kad esat izveidojis visus apļus, paņemiet cepamo pannu un nedaudz uzsitiet pret galdu (šis process palīdz atbrīvoties no mīklā esošajiem gaisa burbuļiem).

9. Mīklai ir nepieciešams mazliet "apžūt" pirms to likt krāsnī (aptuveni 20 līdz 40 minūtes). Pirms liksiet makarūnus krāsnī, apberiet tos ar cukuru.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

10. Cepiet makarūnus 160 grādu temperatūrā. Cepiet piecas minūtes, pēc tam pagrieziet cepamo pannu otrādi, pēc piecām minūtēm atkārtojiet šo procesu. Cepumus cepiet 15 līdz 20 minūtes.

11. Ļaujiet makarūniem atdzist.

Kamēr makarūni atdziest, tikmēr varat sagatavot krēmu un dzērveņu mērci.

12. Visas dzērveņu mērces sastāvdaļas lieciet katliņā. Vāriet vidēji zemā temperatūrā aptuveni 10 līdz 15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot katlās esošo saturu. Ja mērce kļūst pavisam bieza, varat pievienot klāt ēdamkaroti ūdens. Kad dzērvenes ir izšķīdušas, mērce ir gatava! Tai ir nepieciešams atdzist.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

13. Gatavojiet sviesta krēmu! Lieciet bļodā sviestu un aptuveni vienu minūti to putojiet. Pēc tam pievienojiet klāt pūdercukuru un apelsīnu miziņas. Sākotnēji putojiet to lēnā režīmā, kad viss ir sajaucies kopā, putojiet ātrajā režīmā aptuveni divas minūtes.

14. Pievienojiet klāt vaniļas ekstraktu un pus tējkaroti piena. Ja konsistence ir ļoti bieza, varat pievienot klāt papildus pienu.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

Kad makarūnu cepumi un dzērveņu mērce ir atdzisusi, laiks cepumus pildīt.

15. Konditorejas maisiņā iepildiet sviesta krēmu. Uz vienas cepumas daļas uzspiediet sviesta krēmu un uzlieciet nedaudz dzērveņu mērci. Uzlieciet otru cepuma daļu un viegli piespiediet.

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

Tas arī viss!

Padoms! Makarūni būs garšīgāki, ja tie pēc pagatavošanas vismaz diennakti nostāvēsies!

Ekrānuzņēmums no piesandtacos.com

Recepte

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija