12 triki, kā pareizi uzglabāt produktus, lai tie ilgāk saglabātos svaigi

Virtuvē 26.aprīlis 2022
 
pexels.com
Šie vienkāršie padomi palīdzēs jūsu pārtikas produktiem ilgāk saglabāties svaigiem un gardiem!

pexels.com

1. Maize

Lai ilgāk maize saglabātos mīksta un svaiga, to nepieciešams uzglabāt cieši noslēgtā iepakojumā. Maizei nepatīk tieša saules gaisma. Tāpēc ieteicams to ievietot maizes kastē vai skapī, lai tā ilgāk saglabātos svaiga un nesāktu pelēt. Ja pēc maizes iegādes saprotat, ka visu klaipu nevarēsiet apēst, maizi var ielikt saldētavā.

pexels.com

2. Kartupeļi

Lai kartupeļi nesavītu un nesabojātos, nepieciešams ievērot vien pāris principus. Tie ir jāuzglabā tādā vietā jeb "traukā", kur tiem labi var piekļūt gaiss, piemēram, koka kastē, grozā, kartona kastē. Kartupeļus nepieciešams uzglabāt vēsā, sausā un tumšā vietā. Tādējādi tie ilgāk saglabāsies svaigi un gardi!

pexels.com

3. Avokado

Ja esat iegādājies vēl negatavu avokado, to ieteicams turēt uz virtuves letes. Saules gaismā tie ātrāk nogatavosies. Būtiski ir avokado neturēt ciešā saskarē ar citiem augļiem vai dārzeņiem. Avokado izdala etilēna gāzi. Etilēns ir augu hormons, kas izraisa nogatavošanās procesu. Tādējādi avokado blakus novietotie dārzeņi, augļi var ātrāk nogatavoties vai pat sabojāties.

pexels.com

4. Banāni

Lai banāni ilgāk saglabātos svaigi, tos nepieciešams turēt uz virtuves letes, svarīgi ir iesaiņot to kātiņus. Kātiņiem nepieciešams aptīt apkārt, piemēram, pārtikas plēvi vai plastmasas maisiņu. Tādējādi tie ilgāk saglabāsies svaigi. Taču, ja banāna miza vai to kātiņi ir bojāti, banānus nepieciešams turēt ledusskapī. Līdzīgi kā ar avokado, banānus nepieciešams turēt atstatus no citiem dārzeņiem/augļiem.

pexels.com

5. Piens

Pavisam vienkāršs triks, kā paildzināt piena derīguma termiņu jeb ilgāk saglabāt to svaigu, protams, ir ievietot to ledusskapī. Lai piena "mūžu" padarītu ilgāku, to nepieciešams uzglabāt 0 līdz 4 grādu temperatūrā. Jo biežāk piens tiek pakļauts siltam gaisam, jo ātrāk tas paliks vecs. Tāpēc svarīgi ir pienu ledusskapī novietot plauktos, kur ir visvēsākā temperatūra, piemēram, leduskapja aizmugurē vai apakšējos plauktos.

pexels.com

6. Kafijas pupiņas

Lai kafijas pupiņas nezaudētu savas labās un gardās īpašības, tās nepieciešams uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā, vēsā, tumšā vietā, piemēram, skapī. Kafijas pupiņas nav ieteicams glabāt ledusskapī. Tās lieliski uzsūc dažādus aromātus. Ja jūsu ledusskapim piemīt specifisks aromāts, vai tajā atrodas produkti ar spēcīgu smaku, kafija to absorbēs.

pexels.com

7. Citrusaugļi

Daudzi cilvēki augļus uzglabā vienkārši uz galda. Izrādās, ka, lai citrusaugļi ilgāk saglabātos svaigi, tos nepieciešams ievietot ledusskapī. Citrusaugļus pareizi ir uzglabāt ledusskapī, papīra vai tīkla maisiņā.

pexels.com

8. Sīpoli

Tikko iegādātus sīpolus nepieciešams uzglabāt tumšā un vēsā vietā. Tādējādi tie saglabāsies svaigi līdz pat četrām nedēļām. Tos nepieciešams uzglabāt tā, lai tiem labi piekļūtu gaiss, piemēram, tīkla maisiņā vai grozā. Ja sīpolus uzglabāsies plastmasas maisiņā, tie ātrāk sabojāsies, jo tiem nespēs piekļūt gaiss.

pexels.com

9. Salāti un garšaugi

Lai salāti un garšaugi ilgāk saglabātos svaigi, tos nepieciešams uzglabāt iepakojumos, kuriem labi spēj piekļūt gaiss. Ja esat sasmalcinājis iegādātos zaļumus, tos ieteicams uzglabāt bļodā, kurā ieklāts papīra dvielis.

pexels.com

10. Sēnes

Sēnes ilgāk saglabāsies svaigas, ja tās ledusskapī uzglabāsiet nevis plastmasas, bet gan papīra maisiņā.

pexels.com

11. Ingvers

Ingvera un arī kurkuma sakni ieteicams uzglabāt saldētavā. Šīm saknēm patīk aukstums, tāpēc tieši tur tās ilgāk saglabāsies svaigas.

pexels.com

12. Tomāti

Lai tomāti ilgāk saglabātos svaigi, ieteicams tos nenovietot ciešā saskarē ar salātlapām vai zaļumiem. Tomātus ieteicams nelikt ledusskapī, bet gan uzglabāt istabas temperatūrā, prom no tiešas saules gaismas.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija