Sastāvdaļas
- 1 laša steiks vai 1 vistas fileja
- 1 citrons
- Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- Zivs vai vistas garšvielu maisījums pēc garšas
- 200 g mazu kartupelīšu
- 1-2 nelieli kabacīši vai cukini
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 3 - 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote medus
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 daiviņa ķiploka
- 80 g lapu spinātu vai citu zaļumu
Pagatavošana
1․ Zivi apslaka ar pusēdamkaroti citrona sulas. Pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām un ietin folijā.
2․ Kartupeļus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, kabačus - aplīšos. Pārkaisa ar sāli, pipariem un baziliku, pārlej ar divām trim ēdamkarotēm eļļas.
3․ Liek dārzeņus ar eļļu ieziestā formā, zivi novieto atsevišķi. Cep aptuveni 15-20 minūtes 200 °С temperatūrā.
Jo lielāki gabaliņi, jo ilgāk jācep. Dārzeņiem jākļūst mīkstiem, zivij vai vistai - gatavai.
4. No citrona izspiež vēl 2 ēdamkarotes sulas. Sajauc ar eļļu, medu, sinepēm, sasmalcinātu ķiploku un šķipsniņu.
5․ Uz šķīvja liek spinātus. Uz tiem - kartupeļus un kabačus. Zivi salauza ar dakšiņu nelielos gabaliņos un liek uz dārzeņiem. Pārlej ar mērcīti un uzreiz pasniedz.
IZMĒĢINI ARĪ JAUNOS KARTUPEĻUS AR SIERU!
Komentē